Тешко до бодова

Иако су им познаваоци догађања у досадашњем току првенства давали предност у сусрету са искусним гостима из Аранђеловца, ”витезови” су се добро намучили да та очекивања и материјализују на терену. Права, не баш и лепа, првенствена утакмица старих зналаца оправдала је очекивања оних који су се определили да је ставе у директан пренос на РТС, и тако ширем спортском аудиторијуму представе две екипе у чијим саставима играју и момци који се уз бављење врхунским спортом успешно образују или такође успешно извршавају професиналне обавезе и послове. За све то актери ове утакмице заслужују похвале и честитке.

У припреми за ову утакмицу очекивали су домаћини да ће гости, без обзира што су тренутно на зачељу табле, доћи у Београд без беле заставе, посебно што су претходних дана извршили тренерску промену на клупи где је искусног Мирка Ломића заменио не мање искуснији суграђанин Слободан Једоксић. Та тренерска промена, уз комплетирање састава са рековалесцентом и за њих изузетно битним Милинићем на месту пивота, доста су утицали пре свега на вољни моменат гостију. Зато је првих 30. минута протекло у тешкој рововској борби где ни један ривал није наметнуо своју игру која би му донела неку већу предност (2:2 – 4.мин; 5:3 – 9.мин; 6:7 – 16.мин; 10:8 – 21.мин; 10:10 – 23.мин). Добро чувани репрезентативац Ћирић тешко је долазио до позиција да покаже своје праве могућности, али је зато појачану пажњу одбране гостију према Ћирићу зналачки користио одлични Ћоровић, било као стрелац било да то омогући некоме од саиграча. Ипак у самом финишу полувремена ”витезови” долазе до највеће предности до тада (13:10 – 29.мин), да би затим до истека тридесетог минута, и то са играчем ”више”, примили два експресна гола и отишли пут свалчионице са минималном предношћу (13:12).

Нешто слично као претходног викенда у Суботици, савети и анализа до тада учињеног, донели су почетком другог полувремена сигурнију игру ”витезова”, па су гости једно време имали заостатак до три гола (15:13 – 32.мин; 17:15 – 36.мин 20:17 – 41.мин) када се са серијом погодака издвојио Ивошевић. Међутим то није збунило госте који су и са доста ”краћом” клупом посебно искористили искључење Теодоровића да, пре свега преко Ивана Ломића, не само неутралишу заостатак него и преокрену резултат у своју корист (20:21 – 47.мин). Нови тајм-аут Обилићеве клупе позитивно је деловао на ”витезове” и сада су они ти који поново доминирају паркетом на Бањици и стичу, како се испоставило, одлучујућу предност (25:22 – 53.мин). До краја утакмице нису успели покушаји гостију да још једном сустигну предност домаћина који су је уз доста труда одржавали (27:24 – 56.мин; 29:25 – 58.мин) када је тренер Петковић у игру увео и играче са мањом суперлигашком минутажом. На крају сусрета мотивисаним ”шамотерима” није преостало ништа друго него да спортски честитају ривалу на заслуженој победи оствареној након доста проливеног зноја.

Након одиграних пет кола екипа Обилића налази се на петој позицији са истим бројем бодова (6) као и екипе Слоге (четврта) и Металопластике (шеста), односно три бода мање од водећег Железничара.

Због репрезентативне ЕХФ недеље следи пауза од 14 дана након које су ”витезови” поново домаћини, овог пута екипи Југовића. Током паузе одиграће у четвртак 26. октобра од 20.30 часова на Бањици утакмицу 1/16 Финала Купа Србије са екипом ОРК Барич (ДРЛ – Центар).

ОБИЛИЋ – ШАМОТ 65 30 : 27 (13 : 12)
Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 300.
Судије: Марко Боричић (Гроцка) – Дејан Марковић (Београд)
Седмерци: Обилић 5 (4) Шамот 4 (4)
Искључења: Обилић 6. мин Шамот 10. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 3 одбране), Живковић 1, Ћоровић 9 (4), Јестровић 1, Биочанин 1, Радовановић, Миљаковић, Павић 6, Стојић (5 одбрана), Минић 2, Теодоровић, Ћирић 2, Мирић, Ђорђевић, Ивошевић 8 (тренер Д. Петковић).

ШАМОТ 65: Милићевић, Илић 4 (4), Ломић 6, Ранковић 2, Радосављевић 3, Прашчевић 1, Бешир, Глишић 2, Томић, Живковић 2, Милинић 4, Шиник, Митровић, Стојковић 3, Ђорђевић (кап – 7 одбрана) (тренер: С. Једоксић).

Играч утакмице: МИЛОШ ИВОШЕВИЋ (Обилић)