Распуцани “Витезови”

Првенствена пауза, због ЕХФ недеље, радно је искоришћена да се одиграју куп утакмице, па је тако и Обилић одиграо 1/16 Финала купа Србије за 2018. годину – регион Центар, а противник им је био ОРК Барич, члан Друге рукометне лиге.

У сусрету два према очекивању неравноправна такмаца, ”витезови” су наступили без неколико стандардних играча са циљем да се већа минутажа поклони играчима који су у досадашњем периоду мање били у игри. Указано поверење тренера Петковића углавном су оправдали сви играчи из ”другог плана” тако да је на крају остварена рутински више него убедљива победа. Без обзира на огромну разлику у квалитету састава који изашли пред малобројне гледаоце на Бањици, ипак домаћини су донекле искористили прилику за уигравање одређених нападачких акција и подизање форме појединаца. Са друге стране млађани састав из Барича, у почетку оптерећен квалитетом и рангом ривала, у наставку утакмице се ”размрдао” и показао да у својим редова има неколико перспективних играча којима за успешну играчку каријеру предстоји дуг и напоран рад.

Колика је била разлика у квалитету ова два ривала најбоље илуструје статистички податак да су ”витезови” у првом полувремену (27:9) имали реализацију шута од, за рукомет, невероватних 96,43% (28 – 27), где предност од +31 гола у корист старијег ривала не одсликава стварну доминацију ”витезова” на овој утакмици.

ОБИЛИЋ – ОРК БАРИЋ 49 : 18 (27 : 9)
Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 50.
Судије: Милица Дондић (Београд) – Александра Милошевић (Београд)
Седмерци: Обилић 0 (0) Барич 3 (2)
Искључења: Обилић 10. мин Барич 2. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 10 одбрана), Живковић 5, Бијелић 1, Аничић 12, Јестровић 6, Биочанин 5, Павић, Стојић (8 одбрана), Минић 5, Теодоровић 3, Антић 6, Грбић 2, Мирић 1, Ђорђевић 1, Ивошевић 2 (тренер Д. Петковић).

БАРИЧ: Н. Јовановић, Велимировић, Николић 3, Мацура, Грујић (кап) 7 (2), В. Поповић 1, Стојановић 3, Анђелковић, Јефтић 3, Пантић, Милкић 1, Д. Јовановић, Галић, Н. Поповић, М. Јовановић (тренер: М. Лечић).

Играч утакмице: РАСТКО АНИЧИЋ (Обилић)