”ВИТЕЗОВИ” настављају успешан низ

Екипа Обилића је након одиграних шест кола остварила још једну, реално говорећи очекивану победу, и тако наставила са низом успшних резултата у Супер лиги. Овог пута цех је платио млађани састав из Каћа, из клуба који је годинама расадник добрих и квалитетних играча, а каквих има и у садашњм саставу.

Свесни улоге фаворита која им је наметнута пре свега на основу остварених резултата два ривала у досадашњем току првенства, ”витезови” су кренули од почетка утакмице силовито и предвођени расположеним Ћирићем повели са 3:1 (4.мин). Међутим пулени искусног Ђурађа Трбојевића брзо су узвратили домаћину и поравнали резултат (4:4 – 7.мин). На њихову жалост то је био и последњи пут да нису имали заостатак за домаћином. Радовановић је био успешнији од младог колеге Андрића на голу гостију, што су његови саиграчи користили да са свих позиција доста успешно бележе погодке и тако држе утакмицу под контролом (7:4 – 10.мин; 12:7 – 18.мин; 15:8 – 25.мин). Покушао је тренер гостију чешћим изменама да нађе поставу која би некако парирала расположеним домаћинима, али најбољи појединац сусрета и новопечени репрезентативац Ћирић и искусни Ћоровић су зналачки постизали голове, или су то са Ивошевићем успешно омогућавали саиграчима. Неколико нових ротација тренера Петковића на терену, прозроковало је да гости са два везана погодка у самој завршници полувремена оду на одмор са за њих задовољавајућим заостатком (18:13).

Други део сусрета опет је започет силовито од стране ”витезова” који тако настављју да увећавају своју предност (23:17 – 36.мин). Међутим то није дуго потрајало, јер сада гости испољавају индивидуалне квалитете и са неколико везаних голова приморавају клупу Обилића да затражи тајм-аут (23:20 – 42.мин). Након тога пословична борбеност и ангажовање Теодоровића, Павића и Мирића уносе сигурност зони ”витезова” па се мрежа капитена Радовића ређе и теже погађала, али исто је било и са мрежом искусног Витаса на голу Каћана. Ипак дужа клупа и играчки квалитет донели су нову предност домаћину (26:21 – 49.мин; 31:24 – 56.мин) коју су затим гости успели, након нових ротација у постави ”витезова” са играчима који мање проводе времена на терену, слично као у завршници првог полувремена, да сведу до краја утакмице на њима врло прихватљив минус (31:27).

Тако су ”витезови” новом победом, и салдом од осам освојених бодова, остали у ”горњем дому” Суперлиге, и по оценама упућених у рукометну данашњицу Србије представљају врло пријатно изненађење у нашем најелитнијем такмичењу након одигране половине његовог јесењег дела.

Уторак у 21.00 на Бањици 1/8 Куп Србије – група Центар: РК Обилић – РК Нови Београд

РК ОБИЛИЋ – РК ЈУГОВИЋ 31 : 27 (18 : 13)
Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 250.
Судије: Душан Стојковић (Ниш) – Ненад Николић (Лесковац)
Седмерци: Обилић 6 (5) Југовић 4 (3)
Искључења: Обилић 2. мин Југовић 4. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 4 одбране), Живковић, Ћоровић 7 (4), Аничић 2, Јестровић 2, Биочанин 1, Радовановић (6 одбрана), Павић 4, Стојић (1 одбрана), Минић 4, Теодоровић 1, Ћирић 7, Антић, Грбић, Мирић 2, Ивошевић 1 (тренер Д. Петковић).

ЈУГОВИЋ: Андрић (2 одбране), Петровић, Жикић 3, Врговић (кап) 5 (3), Кочић, Момчиловић, Вујнић 2, Родић 4, Илијин 2, Боснић 3, Марић 3, Ранисављевић 3, Миловановић, Каран 2, Витас (8 одбрана), Јокић (тренер: Ђ. Трбојевић).

 

Играч утакмице: СТЕФАН ЋИРИЋ (Обилић)