Игра за заборав

У 1/8 Финала Купа Србије 2018. – група ЦЕНТАР екипа Обилића имала је за противника РК Нови Београд, члана Прве рукометне лиге група Центар. Без неколико повређених стандардних играча ”витезови” су више рутински, него задовољавајућом игром, савладали перспективни рукометни ”вртић” који од ове јесени води Дамир Стојановић.

Прво полувреме протекло је углавном у лепршавој игри пулена Стојановића који су демонстрирали игру која им наговештава лепу рукометну будућност. Све то су домаћини углавном незаинтересовано посматрали, него што су парирали, па су мотивисани гости у више наврата имали резултатску предност (3:4 – 5.мин; 5:6 – 13.мин; 7:9 – 18.мин; 10:11 – 23.мин). Само захваљујући успешним одбранама Стојића ”витезови” су на одмор отишли са минималмом предношћу (13:12).

Очигледно да је критика коју су заслужено добили у свлачионици уродила плодом, па су уз неколико измена, у наставку утакмице домаћини на терену исказали разлику како у квалитету тако и у искуству. Стојић је пре свих показао да године нису сметња за успешне одбране без обзира кога има за противника, а подршку је имао од такође искусних Грбића, Ивошевића и Мирића што је све укупно утицало на даљи ток утакмице (17:12 – 40.мин; 20:14 – 46.мин; 27:20 – 56.мин).

 

Ову рутинску победу, осим учинка Стојића, требало би сигурно што пре заборавити, а на стручном делу Обилића је да из показаног извуче поуке и тако стекне што јаснију слику за оно шта ваља чинити пред суботње тешко гостовање у Шапцу.

РК ОБИЛИЋ – РК НОВИ БЕОГРАД 30 : 21 (13 : 12)

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 50.
Судије: Горан Микић (Бгд) – Мирослав Лаловић (Бгд)
Седмерци: Обилић 3 (3) Н. Београд 5 (2)
Искључења: Обилић 4. мин Н. Београд 4. мин

ОБИЛИЋ: Живковић 2 (2), Бијелић 1 (1), Аничић 5, Јестровић 2, Биочанин 1, Радовановић, Павић 1, Стојић (кап – 22 одбране), Минић 2, Теодоровић 3, Антић 4, Грбић 4, Мирић 2, Ивошевић 3 (тренер Д. Петковић).

НОВИ БЕОГРАД: Стојановић, Милуновић 6, Голубовић 2, Бубало (кап), Мандић, Павковић 2, Мирковић 5, Петковић 3, Рустемај, Делић 1, Нешић, Радисављевић (1 одбрана), Старчевић (11 одбрана), Станковић, Даљевић 2 (тренер: Д. Стојановић).

 

Играч утакмице: Александар Стојић (Обилић)