“ОКЛОП” тврд за “ЧИВИЈУ”

У сусрету са једним од претедената за плеј оф ”витезови” су изузетно мотивисаном игром надвисили ”чивијаше” и тако још једном ове јесени показали да су озбиљан такмац свакоме ривалу. Заслуге припадају пре свих играчима који су пред признатим рукометним аудиторијумом показали да нису случајно у врху табеле. Поред играча, за остварену победу гостију, ништа мањи није ни удео њиховог стратега Петковића који је вечерас зналачки надмудрио искуснијег колегу Јордовића, пре свега поставком одбране своје екипе.

О самога почетка утакмице ”витезови” су ставили до знања домаћинима да нису дошли реда ради у Шабац те да ће стога морати пуно тога успешног да остваре како би, после победе у Суботици, дошли до нових бодова. Зоном 4 – 2, уз расположеног Радовановића на голу, гости су озбиљно пореметили очекивања домаће екипе и публике, тако да је на почетку резултатска предност била на њиховој страни (0:1 – 3.мин; 1:2 – 5.мин; 3:4 – 6.мин). У том периоду посебно треба истаћи релизацију са 6 метара Јестровића. Међутим ”чивијаши” долазе до ваздуха и користе пре свега брзањца Воркапића да преокрену резултат у своју корист (6:4 – 8.мин; 7:5 – 10.мин; 8:7 – 14.мин). То вођство у 14. минуту било је уједно и последње када су домаћини имали головну предност. Предвођени изврсним Ћоровићем који је несебично асистирао саиграчима за голове или је и сам то успешно чинио, ”витезови” поново добру игру у одбрани материјализују новим погодцима у мрежи немоћних прво Владисављевића, а затим и Кљајића (8:10 – 18.мин; 10:13 – 24.мин; 11:14 – 25.мин). У завршници првог полувремена искусни Радовановић је везао неколико нових успешних одбрана и права је срећа за ”чивијаше” како нису отишли на одмор са већим заостатком од 12:15 (27.мин).

Друго полувреме настављено је доминацијом ”витезова” који су имали сталну предност до три гола (13:16 – 33.мин; 16:17 – 36.мин; 17:20 – 42.мин). У одбрани предвођени Теодоровићем и Мирићем гости су чешћим изменама одбрандбених формација отупели ударне игле домаћина, пре свих Пуљизовића и Миловановића, тако да су само захваљујући експлозивном Воркапићу и на голу ”пробуђеним” Кљајићем одржавали мали резултатски заостатак, да би га у једном тренутку и потпуно анулирали (21:21 – 48.мин). Међутим и поред тога што су били стално на мети агресивне зоне противника Ћирић и Ћоровић са неколико изузетно лепих и за екипу важних голова, поново доносе лепу предност гостима (21:24 – 52.мин; 23:25 – 56.мин). Тамо где је стао Радовановић наставио је са успешним одбранама капитен ”витезова” Радовић, и тако у правим тренуцима подизао морал саиграчима да издрже паничне нападе домаћина. Ни излазак из игре у самом финишу сусрета, због деликатне повреде, безпоштедног Мирића при резултату 25:26 (58.мин) није пореметило редове гостију тако да су зналачки, са играчем мање и новом одбраном Радовића сачували гол и тако заслужено увећали бодовни салдо остварен ове јесени.

Победа која је донела пуно радости ове ноћи ”витезовима” и њиховим поштоваоцима, представља леп подстрек за наредна искушења, а прво од њих је екипа Партизана наредне суботе од 18.00 часова на Бањици.

РК МЕТАЛОПЛАСТИКА – РК ОБИЛИЋ 26 : 27 ( 12:15 )
Сала: Зорка.
Гледалаца: 800.
Судије: Бранка Марић (Панчево) – Зорица Машић (Зрењанин)
Седмерци: Металопластика 3 (2) Обилић 2 (2)
Искључења: Металопластика 12. мин Обилић 12. мин

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Драгићевић, Воркапић 7, Писарић, Срдановић 1, Дошен, Мариновић 1, Дакић 6 (2), Брајовић 3, Ђукић, Јездимировић, Митровић (кап) 5, Пуљизовић 1, Владисављевић, Бомаштар, Миловановић 2, Кљајић (9 одбрана) (тренер: В. Јордовић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 7 одбрана), Живковић 1, Бијелић, Ћоровић 7 (2), Антић, Јестровић 5, Биочанин, Радовановић (10 одбрана), Аничић 1, Мирић 2, Грбић, Алавања, Минић 1, Теодоровић 1, Ћирић 6, Ивошевић 3 (тренер: Д. Петковић).

Играч утакмице: МИЛАН ЋОРОВИЋ (Обилић)