Повратак “ВИТЕЗОВА”

Након превисоког пораза у малом градском дербију од екипе ”Партизана”, брзо су ”витезови” успели да се консолидују и да у једној неизвесној утакмици нанесу други пораз ”рударима” ове јесени на домаћем терену, након што је то пре тога пошло за руком и водећој екипи из Ниша.

Свесни квалитета екипе из Костолца, која тешко губи бодове као домаћин, најмлађи суперлигаш из Београда добро се спремио за утакмици чији је коначни исход био од значаја за оба ривала по питању мирнијег уласка у завршницу полу сезоне. Рукометна легенда из Костолца Драган Ајдачић, и поред тога што има скраћену ”ротацију” играча на које може озбиљно да рачуна за овај ранг такмичења, успева дуже време да своју екипу доста успешно води кроз немирне суперлигашке воде. Сам почетак утакмице наговестио је да ће се мреже на обе стране трести много више него што је то било у претходно одиграних осам кола (просечан резултат 24:25). Повели су домаћини на почетку 2:1 (2.мин), а онда гости воде у два наврата са два гола предности (2:4 – 5.мин; 3:5 – 6.мин). Међтим предвођени првим својим стрелцем Недељковићем ”рудари” брзо анулирају заостатак и прелазе у вођство (8:7 – 14.мин). Мада обе екипе располажу са голманима који су до сада у више наврата били кључни за повољан исход резултата својих екипа, овог пута су стрелци на обе стране били у првом плану у односу на њих. До краја полувремена још у два наврата предност београђана, преко прецизних Ћирића и Павића, била је два гола (9:11 – 18.мин; 10:12 – 20.мин), али су је домаћини поново успешно сустизали, да би у завршници полувремена и преокренули резултат у своју корист (16:15 – 29.мин).

На почетку дугог полувремена екипа ”Рудара” стиче и највећу предност на утакмици (18:16 – 33.мин), да би затим до половине полувремена гости стицали минималну предност, а домаћини седам пута поравнавали резултат (25:25 – 46.мин). Следи период када капитен ”витезова” Радовић у више наврата брани изгледне шансе домаћих, а његови саиграчи предвођени непогрешивим Ћоровићем долазе, након 26:28 (49.мин) и 28:28 (55.мин), још једном (шести пут) до предности од два гола (28:30 – 57.мин). Тада се ”пробудио” један, до сада, од најбољих појединаца код ”рудара” голман Будовић који је спречио у два наврата да се ”витезови” не одлепе на недостижна три гола предности. Ипак дужа клупа гостију и добра ”комуникација” на релацији тренер – играчи, донела им је превагу да успешно приведу неизвесну утакмицу крају, и тако надокнаде бодове изгубље у претходном колу.
Тако су ”витезови”, и поред уобичајених кадровских проблема у играчком саставу, успели да дођу до нових бодова од великог значаја за њих у даљем току такмичења, где их у наредном колу на Бањици очекује дуел са екипом ”Мокре Горе” која је као и они ове сезоне ушла у нашу најелитнију лигу.

Пре првенствене, ”витезовима” преостаје да у среду 29. новембра, са почетком у 19.30 часова, одиграју одложену Куп утакмицу у Шумицама са екипом ”Црвене звезде”.

РК РУДАР – РК ОБИЛИЋ 30 : 32 ( 16:15 )
Сала: СХ ”Костолац”.
Гледалаца: 400.
Судије: Бранка Марић (Панчево) – Зорица Машић (Зрењанин)
Седмерци: Рудар 3 (3) Обилић 1 (0)
Искључења: Рудар 6. мин Обилић 2. мин

РУДАР: Татари, Аврамовић 4, Вуковић, Недељковић 7 (3), Тица 7, Шукић 2, Мурина, Уранкар (1 одбрана), Будовић (6 одбрана), Мрвовић, Инић 1, Ђорђевић, Милошевић (кап) 4, Недељков 1, Божић, Мердовић 4 (тренер: Д. Ајдачић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 8 одбрана), Живковић 2, Бијелић, Ћоровић 5, Антић, Ђорђевић, Биочанин 3, Радовановић, Аничић, Миљаковић 2, Павић 6, Стојић (3 одбране), Минић 5, Теодоровић, Ћирић 7, Ивошевић 2 (тренер: Д. Петковић).

Играч утакмице: МИЛАН ЋОРОВИЋ (Обилић)