Опроштај од КУП-а

У четврт финалу Купа Србије – група ”Центар” за 2018. годину, трећи узастопни дуел у овом нашем најмасовнијем рукометном такмичењу припао је прошлогодишњем победнику Купа Србије, екипи Црвене звезде.

Дуел два суперлигаша одигран је, и поред тога што је једном већ одлаган, у доста неповољном периоду за обе екипе због већег броја рековалесцента или повређених играча у својим редовима. Због тога су тренери Перуничић и Петковић били приморани у приличној мери да на паркет шаљу играче који нису у првом плану и оне који су у фази опоравка за предстојећа првенствена искушења.

Од почетка ”витезови” су показали да се не налазе случајно у врху суперлигашког каравана и они су били ти који су више од две трћине полувремена били углавном у вођству (0:2 – 3.мин; 2:4 – 6.мин; 4:6 – 10.мин; 5:7 – 11.мин; 9:10 – 22.мин). У том периоду стратег црвено-белих са више измена тражио је добитну комбинацију на терену како његови пулени не би завршили пре времена ово такмичење као пре две године од истог ривала. Након резултата 10:10 (23.мин) уследиле су реакције гостију на неколико одлука судијског пара због чега су ”награђени” са два играча мањка на терену, што домаћани материјализују серијом од пет погодака у мрежи ”витезова” и тако стичу, како се касније испоставило и одлучујућу предност до краја утакмице (14:10 – 28.мин; 16:12 – 30.мин).

Све што се касније дешавало на терену протекло је у константном вођству домаћина који је имао у својим редовима више пуцачки расположених играча. На другој страни голмани ”витезова” нису били ни близу својих могућности тако да предност црвено-белих, која се кретала до седам голова, није била угрожена ни једног тренутка. Тренер Петковић је при томе одмарао углавном играче који у првенству носе највећи терет па су прилику добили играчи са мањом првенственом минутажом, који су указано поверење углавном и оправдали.

”Витезови” су се тако опростили од Купа за наредну годину, и сада им преостаје да све снаге усмере игри на једном колосеку где их чека пуно тешких препрека како би потврдили одличан учинак и пласман који су до сада остварили. Прва од њих их чека већ у недељу од 17.30 часова на Бањици где ће угостити екипу Мокре Горе из Зубиног Потока на Косову.

РК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РК ОБИЛИЋ 33 : 27 ( 16:12 )
Сала: СЦ ”Шумице”.
Гледалаца: 200.
Судије: Бранислав Ненадић (Младеновац) – Дарко Стефановић (Београд)
Седмерци: Ц. Звезда 3 (2) Обилић 2 (1)
Искључења: Ц. Звезда 8. мин Обилић 8. мин

Ц. ЗВЕЗДА: Чоловић, Радисављевић, Мошић (кап) 6, Хорват, Бабић 4, Љубојевић, Палевић 4, Пешић, Љубеновић (2 одбране), Бугариновић, Милосављевић 6, Пејчиновић (10 одбрана), Матичић 6 (2), Кљајић 5, Зејак 2, Ђурковић (тренер: Н. Перуничић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 1 одбрана), Живковић 2 (1), Ћоровић, Антић 2, Ђорђевић 1, Биочанин 1, Радовановић (6 одбрана), Аничић 2, Миљаковић 1, Павић, Стојић, Минић 3, Јестровић 6, Грбић, Ћирић 2, Ивошевић 7 (тренер: Д. Петковић).

Играч утакмице: Марко Милосављевић (Црвена звезда)