Победа за другу позицију

У последњем сусрету који су играли као домаћини у јесењем делу првенства, ”витезови” су дошли до нових бодова са толико уложеног труда колико је било довољно да се оправда улога фаворита у сусрету са срчаним гостима из најудаљенијег места на рукометној суперлигашкој мапи Србије.

Како су ова два ривала пре заједничког уласка у Супер лигу одигравла већ више првенствених мечева, од почетка је било уочљиво да су се тренери Петковић и искусни Вучковић добро тактички спремили за овај сусрет. Тако је први стрелац гостију Станковић имао ”пратиоца” током свих 60 минута, а на другој страни акценат зоне гостију био је на ново устоличеном репрезентативцу Ћирићу. У таквој подели улога гости су на почетку били ти који су чешће погађали мрежу домаћина, па је и предност била на њиховој страни захваљујући највише голману Миленковићу, једном од истакнутијих појединаца ове јесени у екипи из Зубиног Потока, који је био успешнији од колега у редовима домаћина (1:3 – 7.мин, 2:7 – 9.мин, 4:6 – 12.мин, 5:7 – 13.мин, 6:7 – 15.мин). Након тога ”витезови”, предвођени Ћирићем, подешавају ”нишане” па прецизније и чешће погађају мрежу гостију, и тако окрећу резултатску предност у своју корист (10:8 – 17.мин, 13:10 – 22.мин, 15:12 – 26.мин). У самој завршници полувремена, углавном захваљујући непотребној брзоплетости домаћина, гости успевају да пут свлачионице оду са обећавајућим заостатком (16:14).

Увидевши одакле им је у првом полувремену претила највећа опасност по гол, гости од почетка наставка утакмице додељују Ћирићу стриктног чувара, желећи тако да отупе напад ”витезова”. На такву одлуку колеге Вучковића, Петковић је одговорио увођењем у игру до тада ”заборављеног” Ћоровића. Искусни бек је од тог тренутка демонстрирао како се напада разређена зона ”5 на 5”, било головима из пролаза са 6 или шутем са 9 метара као и проигравањем саиграча, па се предност у корист ”витезова” повећавала из минута у минут (18:15 – 32.мин, 22:18 – 37.мин, 26:20 – 42.мин). Поново је дошла до изражаја ”дужа клупа” са којом располаже Обилић ове јесени, јер увек неко други ”севне” у односу на претходни сусрет те је ривалу врло тешко да оствари успешну одбрану неуталисањем одређеног појединца. Тако су ове вечери, уз остале, до изражаја дошли играчи на крилним позицијама Аничић и Живковић, тако да је сусрет био практично решен код вођства ”витезова” 30:24 (51.мин). Све остало до краја утакмице протекло је у шутерском надметању ко ће понети епитет најуспешнијег стрелца утакмице, а то је на крају био Бранислав Станковић из редова гостију, који је и одлуком делегата проглашен за МВП играча утакмице.

Са шестом победом, након десет одиграних кола, екипа Обилића налази се заслужено на другој позицији суперлигашког каравана иза екипе из Ниша, што је не сумњиво велико изненађење како за највеће оптимисте у њиховим редовима тако и за бројне љубитеље рукомета у нас.

Пре официјелног завршетка јесењег дела првенства ”витезовима” преостаје да одиграју у још једном градском дербију утакмицу у гостима са екипом Црвене звезде у среду 6. децембра у Шумицама са почетком од 20.30 часова.

 

РК ОБИЛИЋ – РК МОКРА ГОРА 34 : 31 (16 : 14)

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 300.
Судије: Милош Јевтић (Лазаревац) – Ђорђе Јевтић (Лазаревац)
Седмерци: Обилић 2 (2) Мокра Гора 2 (2)
Искључења: Обилић 6. мин Мокра Гора 4. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 6 одбрана), Живковић 6 (2), Ћоровић 7, Аничић 6, Јестровић 5, Радовановић, Миљаковић 2, Павић 1, Стојић (1 одбрана), Минић, Теодоровић 1, Ћирић 6, Антић, Ђорђевић, Грбић, Ивошевић 1 (тренер Д. Петковић).

МОКРА ГОРА: Орловић, Милић 2, Томић 3, Божовић, Томовић (кап), Николић 3, Миленковић (11 одбрана), Вуковић 10 (2), Кошанин (2 одбране), Касаловић, Арсић, Симовић 1, Утвић, Ђукић 1, Станковић 11 (тренер: Н. Вучковић).

Играч утакмице: Бранислав Станковић (Мокра Гора)