Пробуђена ЗВЕЗДА

Након што су везали четири пораза рукометашима Црвене звезде дуел са новим градским ривалаом, са Врачара, био је од изузетног значаја за остваривање такмичарских амбиција у овој сезони. Тренер Перуничић имао је после дужег времена на располагању респектибилан играчки састав који завређује пуно поштовање, и који сигурно заслужује бољу позицију од оне на којој се, након завршетка јесењег дела, налази наш најстарији суперлигаш, а то је пето место.

Пре недељу дана одиграла су ова два ривала куп утакмицу са видно измешаним саставима и минутажом појединих играча, тако да и поред лаке победе на тој утакмици сигурно нико у редовима црвено – белих није био сигуран за коначан исход новог дуела са ”витезовима”. Њихов тренер Петковић имао је већ уобичајене проблеме око састава због повреда неколико стандардних играча, па и поред тога, без морања и притиска, ушли су играчи Обилића у ову утакмицу са жељом да још једном потврде мишљење многих познавалаца рукомета о њима као најпријатнијем изненађем лиге. Почетно вођство домаћини су одржавали све до седамнаестог минута (2:1 – 3.мин; 6-3 – 10.мин; 8:5 – 13.мин; 9:8 – 17.мин). За то време рековалесцент Дејан Бабић на позицији пивота и муњевито крило Виктор Матичић били су ти који су задавали највеће проблеме одбрани ”витезова”. Након поравнања резултата (9:9 – 18.мин) гости, предвођени одличним Ћирићем, успопстављају равнотежу и окрећу резлтат у своју корист (9:10 – 20.мин; 10:11 – 21.мин; 11:12 – 25.мин). И таман када су обрадовали своје присталице игром и променом резултата неколико, углавном због пада концентрације, везаних грешака ”витезова” омогућава Звезди да поново има повољан резултат (15:12 – 29.мин), и да много мирније оде на одмор пред наставак утакмице.

А у наставку малог градског дербија екипа Црвене звезде демонстрирала је бољу уиграност и искоришћеност појединачних квалитета својих играча, који су и поред тога морали да уложе максималне напоре како би дошли до победе коју су чекали од 20. октобра. Посао им је био олакшан још више након изласка, због повреде, из игре расположеног Стефана Ћирића. И поред тог хендикепа долазили су гости у више наврата до заостатка који им је враћао неку наду у за њих повољан исход утакмице (17:15 – 33.мин; 22:19 – 42.мин; 25:22 – 46.мин; 28:25 – 53.мин). Међутим нису ”витезови” ове вечери имали, у одсуству повређеног Ћирића, довољно расположених појединаца који би зауставили захуктале црвено-беле. Слично као и у првом, тако је и завршница другог полувремена протекла у доминацији Звезде која је са овом победом остала у игри за улазак у плеј – оф.

 

Ово је било последње коло јесењег дела Супер лиге након којег се ”витезови” налазе на деоби трећег места, са истим бројем бодова као екипа Слоге, а испред рукометних величина као што су Црвена звезда и Металопластика. Због Европског рукометног првенства које се игра у јануару у Хрватској, следи пауза од 10 дана, након које ће се наставити се такмичењм у Супер лиги, утакмицама прва два кола из пролећног дела у којима екипа Обилића прво гостује у Нишу лидеру првенства екипи Железничара, а затим последњу утакмицу у 2017. години одиграће са екипом Пожаревца, као домаћин.

РК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РК ОБИЛИЋ 32 : 26 ( 15:12 )

Сала: СЦ ”Шумице”.
Гледалаца: 250.
Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) – Александар Панџић (Зрењанин)
Седмерци: Ц. Звезда 6 (5) Обилић 7 (5)
Искључења: Ц. Звезда 6. мин Обилић 6. мин

Ц. ЗВЕЗДА: Радисављевић, Мошић 5, Мандић 1, А. Бабић 5 (2), Љубојевић 2, Палевић 1, Пешић 2, Љубеновић (1 одбрана), Бугариновић, Милосављевић 1, Пејчиновић (8 одбрана), Матичић 10 (3), Д. Бабић (кап) 5, Кљајић, Зејак, Ђурковић (тренер: Н. Перуничић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Живковић 1, Ћоровић 6 (3), Антић 1, Бијелић, Биочанин 1, Радовановић (6 одбрана), Аничић 2, Миљаковић 1, Павић 2 (2), Теодоровић 1, Минић, Јестровић 4, Грбић, Ћирић 5, Ивошевић 2 (тренер: Д. Петковић).

Играч утакмице: Дејан Бабић (Црвена звезда)