”РУДАРИ” празних руку из Београда

У утакмици која много тога може одлучити о коначном пласману ова два ривала, ”витезови” су тешком муком дошли до нових бодова. Гости из Костолца су у досадашњем току првенства више пута непријатно изненађивали фаворизоване домаће екипе, па отуда њихов висок пласман у Супер лиги није никаква случајност. И овог пута је састав, који дуго година успешно предводни легенда рукомета у Костолцу Драган Ајдачић, пружио јак отпор изабраницима Данијела Петковића који су тек у самој завршници меча осигурали битне бодове за коначан пласман.

Од почетка утакмице предвођени одличним голманом Будовићем ”рудари” су вешто налазили слабости у зони домаћина и са више позиција долазили до мреже расположеног капитена ”витезова” Радовића. Управо наведена два голмана главни су ”кривци” што је резултат након одиграних 17. минута био само 6:6. За то време гости су били стално 1 до 2 гола у вођству (1:3 – 7.мин; 3:4 – 10.мин; 4:6 – 14.мин). Након тога пробуђени ”витезови” головима Ивошевића први пут окрећу резултат у своју корист (7:6 – 19.мин; 8:7 – 20.мин). Међутим, расположени Инић није давао мира ”витезовима” атакујући, углавном успешно, на њихов гол, па након краће паузе ”рудари” поново имају резултатску предност (9:10 – 23.мин). Тако до краја полувремена минимална предност остаје у корист гостију (11:12) најављујући, после одмора, неизвестан наставак утакмице.

За разлику од првог полувремена, када су се мреже тешко погађале и из најизгледнијих прилика, у наставку утакмице све је то било доста чешће и прецизније. Улазак искусног Ћоровића унео је много тога позитивног у нападу ”витезова”, било директним погодцима било проигравањем саиграча. И поред свега играло се гол за гол где ни један ривал не успева да се резултатски ”одлепи” (12:13 – 32.мин; 14:13 – 33.мин; 15:15 – 35.мин; 16:17 – 39.мин). Мењао је тренер Петковић позиције и играче у зони 6-0, али су гости налазили пута и начина да не дозволе ”витезовима” да стекну неку обећавајућу предност (18:18 – 43.мин; 20:19 – 46.мин; 22:22 – 49.мин). Од тог тренутка на сцену у екипи домаћина ступа до тада неприметни Растко Аничић који до краја утакмице постиже пет од укупно осам голова ”витезова”, и главни је кривац што је чета тренера Ајдачића напустила терен погнутих глава. Додуше поразу гостију доста је кумавао и до тада ефикасни пивот Недељков, са два везана искључења од 4. минута, чиме је прилично одмогао својој екипи у настојању да оде из Београда не поражена. Након прве предности од три гола (26:23 – 55.мин) домаћини рутински, са играчем више, улазе у сигурну завршницу и подржани од не бројне публике долазе до нових бодова, чиме потврђују озбиљну кандидатуру за улазак у плеј-оф.

До краја такмичења преостало је да се одиграју још два кола када ће се дефинитивно искристалисати које ће још две екипе, уз Железничара и Партизана, а кандидати су Металопластика, Црвена Звезда и Обилић који тренутно имају исти број бодова, изборити место међу шест екипа у доигравању за првака државе.

Наредну утакмицу ”витезови” ће одиграти на северу Косова, у Зубином Потоку, са екипом ”Мокре Горе”.

РК ОБИЛИЋ – РК РУДАР 30 : 26 (11 : 12)

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 150.
Судије: Душан Стојковић (Ниш) – Ненад Николић (Лесковац)
Седмерци: Обилић 4 (2) Рудар 1 (1)
Искључења: Обилић 6. мин Рудар 10. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 9 одбрана), Николић, Бијелић 1, Ћоровић 5 (2), Аничић 8, Јестровић 1, Миљаковић 3, Мирић 1, Павић 2 (1), Стојић (2 одбране), Грбић, Живановић 1, Теодоровић 3, Антић 1, Ђорђевић 2, Ивошевић 2 (тренер Д. Петковић).

РУДАР: Деспотовић, Аврамовић 2, Вуковић 1, Тица 3, Шукић 5, Мурина 1, Милошевић (кап) 1 (1), Будовић (11 одбрана / 2 седмерца), Мрвовић, Инић 8, Ђорђевић, Богдановић, Недељков 5, Божић, Мердовић (тренер: Д. Ајдачић).

МВП грач утакмице: Растко Аничић (Обилић)