ЧАСТАН ПОРАЗ ”ВИТЕЗОВА”

Након паузе од пуних 18 дана ”Витезови” су одиграли првенствену утакмицу, овог пута у Шапцу, са екипом светле рукометне традиције,  екипом ”Металопластике”. Реално гледајући јесење резултате као и  играчке саставе, несумњиво је да су домаћини били фаворити у овом  дуелу, мада су претходних сезона у њиховим дуелима и гости знали да се радују . И поред бледила које су исказали у неколико претходних  утакмица, овог пуа ”Витезови” су се испрсили пред изабраницима  Веселина Вуковића јасно исказујући жељу и хтење да им не дозволе да лако дођу до бодова.

Од почетка гости су своје жеље и намере приказали на терену тако што су они били ти који су имали резултатску предност (1:3 – 6.мин; 3:5 – 8.мин; 9:10 – 16.мин). Успевали су ”Витезови” да успешно парирају  горопадним ”Пластичарима” углавном преко свега првогстрелца Топаловића, док су домаћини највише претили са позиција крила Воркапића и Срдановића. Искуство Брајовића и Бабића, поткрепљено добрим одбранама капитена Бомаштара, није много утицало на даље кретање резултата јер су гости имали спремне одговоре, са више позиција, да до краја полувремена остану равноправно у игри (12:10 – 18.мин; 13:13 – 23.мин; 15:15 – 26.мин; 18:18 – 30.мин) И наставак утакмице почео је доминацијом ”Витезова” који су у добрим делом полувремена имали предност (18:20 – 33.мин; 21:22 – 37.мин;  23:24 – 42.мин). Следе изненанадна ”брзометна”, чак три, искључења гостујућих играча у интервалу од непуна два минута чиме су се њихови редови озбиљно уздрмали. То искуснији домаћини зналачки користе да преокрену игру и резултат у своју корист (26:24 – 46.мин) и потпуно поремете игру гостију који чак из најизгледнијих прилика дозвољавају Бомаштару да изађе ка победник. Резултат таквог пада њихове игре најбоље показује податак да су гости у периоду од 42 – 60.мин постигли само два гола, за 18.мин резултат је гласио 8:2 у корист Металопластике. У одсуству првог тренера Петковића (изостао због самоизолације) госте је енергично и доста успешно водио његов асистент Марко Павловић који је изменама играча и игре у одбрани покушавао да заустави налете домаћина. Међутим силни промашаји ”Витезова” учинили су да домаћини мирно приведу утакмицу њеном завршетку.

Игра ”Витезова”, до тренутка  троструког исључења, могла би се 
укупно гледајући оценити као врло задовољавајућа, посебно у односе на претходне три утакмице, и уз одређене бољитке у игри, пре свега 
одбране, њихове присталице могле би се обрадовати бољим и успешнијим резултатима. А нова искушења их врло брзо очекују јер ће у наредних недељу дана чак три пута бити домаћини екипама Железничара (субота),  Црвене звезде (среда) и Новог Пазара.



РК  МЕТАЛОПЛАСТИКА – РK  OБИЛИЋ  31 : 26 ( 18 : 18 )

Сала: ”Гимназије”
Гледалаца:  без гледалаца (вирус КОРОНА)
Судије:  Б. Ђокић  (Јагодина)  – Б. Благојевић  (Јагодина)
Седмерци:  Металопластика  3 (2)   Oбилић  4 (3)
Искључења:  Металопластика  8. мин   Oбилић  10. мин

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павловић, Додић, Воркапић 11 (1), Јевтић, Ковачевић,  Писарић 3, Срдановић 5, Лисица 3, Трифуновић, Бомаштар (кап. 12  одбрана – 1 седмерац), Антонијевић, Иванић 1, Радисављевић (1 одбрана), Бабић 2, Тодоровић, Брајовић 6 (1) – (тренер: В. Вуковић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп. 6 одбрана – 1 седмерац), Жујовић 1, У. Савић 3, 
Подрашчић 1, Топаловић 11 (3), Једоксић, Јовановић, Поповић 2, 
Теодоровић 2, Дражић (1 одбрана), Кнежевић 4, Милутиновић, 
Станисављевић, Ивошевић 2 – (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Милан Бомаштар  (Металопластика)