6. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ’’АЛЕКСАНДАР АЦА РАШКОВИЋ” ТРИЈУМФ ”ШАМОТЕРА”

У организацији рукометног клуба ”Обилић”, члана Супер рукометне
лиге, одржан је дводневни, шести по реду, меморијални рукометни турнир ”Александар Аца Рашковић” у част своме некадашњем члану и деценијама поштованом рукометно раднику.

Првог дана турнира утакмица између домаћина РК ”Обилић” и члана
Супер Б лиге ”Радничког” из Обреновца завршена је победом
”старијег” ривала са 35:31 (16:15). У другом полуфиналном сусрету
између чланова Супер Б лиге ”Шамот 65” и београдских ”Лавова”
победили су Аранђеловчани резултатом 33:29 (17:13).

Другог дана у утакмици за треће место снаге су одмериле поражене екипе која је завршена сигурном победом ”Лавова” над Oбреновчанима са 32:26 (20:16). У финалном сусрету неубедљиви домаћини заслужено су надиграни од мотивисаних ”Шамотера” 26:33 (16:18). Капитену победничког састава Милошу Милинићу велики прелазни пехар као и победнички пехар уручили су ћерка и син легенде у чију част се овај традиционални турнир организује.

ФИНАЛНА УТАКМИЦА
РК ”ОБИЛИЋ” – ОРК ”ШАМОТ 65” 26:33 (16:18)
РК ”ОБИЛИЋ”: седмерци 4 (2), искључења 8. мин
Сук, Остојић 4, Денић, Савић 5, Гојковић 3, Јестровић 2, Дробњаковић, Иванић 1, Милутиновић (кап), Стојановић 7 (1), Мандић 2, Бандука 2 (1), Сладић, Тасић, Бећировић (тренер: М. Павловић).
ОРК ”ШАМОТ 65”: седмерци 5 (5), искључењна 14.мин
Јовановић, Прековић 3, Н. Илић 10 (3), Радосављевић 3 (2), Живојиновић, Д. Јеленић 1, Спасић 4, Ж. Илић, Крејовић 3, Милинић (кап), Мијаиловић, О. Јеленић, Аврамовић 7, Марић 2, Томковић, Митровић (тренер: Г. Јеленић).


Домаћину турнира велику помоћ у његовој успешној организацији дала је Заједница судија и контролора РС Београда као и салон спортских трофеја ”Зибекс” – Нови Београд. Некомплетни састав са којим су ”витезови” наступили на Турниру показао је низ слабости у оба правца, а олакшавајућа околност лежи у чињеници да су тек недељу дана у тренажном процесу где су ”физикалије” у првом плану. Следи рад несмањеном жестином и наредне недеље у Београду након чега настављају са седмодневним припремама за пролећни део у Врњачкој бањи у оквиру којих је планирана и контролна утакмица са домаћом екипом ”Гоч” лидером јесењег дела у Супер Б лиги група ”исток-запад”.