ВИТЕЗОВИ У НАЛЕТУ

Након паузе од 51. дана настављено је  надметање у Супер лиги Србије и Витезови су за ривала имали за домаћина екипу Уба, са којом се налазе у групи клубова који ће се борити за голи живот. У овој скоро двомесечној паузи много тога се у клубовима променило по питању играчких састава, где су домаћи били можда и водећи по питању одлазака и долазака, док су гости из Београда имали минималне промене што им је несумњиво било од великог значаја. Седмодневне припреме у Врњачкој бањи доста су утицале на подизање форме појединаца и екипе са Врачара тако да су уз још одиграних шест контролних и једне куп утакмице доста мотивисани отишли пут Уба екипи коју су у првом делу као домаћини надиграли са 38:35.

Од самог почетка у лепом амбијенту и окружењу хале за понос ове варошице гости су ставили до знања са каквим су амбицијама приступили једном од дербија доњег дома Лиге, па су брзо стекли и лепу предност (1:4 – 5.мин). Следи, уз подршку са трибина, отрежњење домаћина који за скоро исто толико времена поравнава резултат (5:5 – 13.мин) и чини утакмицу неисвесном. Најискусни Сладић и повратник на српску рукометну сцену Бандука били су носиоци Витезова који су одржавали минималну предност гостију (5:6 – 15.мин, 7:8 – 21.мин) поред ”распуцаног” Прашчевића у редовима домаћина. Ангажованија игра зоне гостију допринела је да домаћини вежу неколико брзоплетих напада који доносе ново убедљиво вођство Витезовима када се и голман Тасић уписује у стрелце (7:12 – 25.мин). До краја полувремена својим новим погодцима расположени Сладић донео је највећу предност гостима (8:15) да се опуштеније дочекају наставак утакмице.

Како су присутни љубитељи рукомета и предвидели почетак друго дела протекао је у настојањима домаћина да угрозе високу предност гостију код којих је дошло до пада у динамици постизања голова, што им је донело и смањење заостатка и првог полувремена (11:16 – 37.мин, 13:18 – 44.мин). Диквалификација Гојковића (50.мин), због по оцени судија преоштрог прекршаја над противничким играчем, донела је ”буђење” Витезова који поново стичу предност која гаси и последње наде домаћина (17:24 – 52.мин). Следи период од скоро шест минута (52-58.мин) када је лопта десетак пута била у поседу једне или друге екипе, а да су при томе мреже остале нетакнуте. Сигурно да је такав развој догађања ишао на руку екипи тренера Павловића која је, уз две одбране младога Сука у завршници утакмице, остварила убедљиву и врло важну победу за оно шта их чека до краја редовног дела, а посебно у Плеј-ауту.

Следећу утакмицу екипа Обилића, после четвртфинала Купа, одиграће поново као домаћин са екипом Металопластике у уторак 20. фебруара (18.00 часова), због њихових међународних обавеза, и биће то само припрема за следећа искушења која ће Витезови имати на гостовању у Зрењанину.

РК  УБ – РK  OБИЛИЋ   19 : 26   (8 : 15)

Спортска хала Уб

Гледалаца: 350

Судије:   Д. Марковић  (Београд) – М. Боричић (Београд)

Седмерци:   Уб  6-4   Обилић 5-5

Искључења:  Уб  10. мин   Oбилић  14. мин + ДК Гојковић

Уб: Максовић, Алавања, Ранковић (кап), Л. Радовановић 2, Кривошија, С. Терзић, Иконић 1, М. Жарковић, Ф. Терзић 2, Г. Радовановић, Л. Жарковић 3, Мрдовић (10. одбрана), Прашчевић 3, Пановски 8 (4), Леонтијевић (тренер: Д. Лукић).

ОБИЛИЋ: Сук (2. одбране/седмерац), Остојић 1, Савић 1, Денић, Гојковић, Дробњаковић, Иванић 1, Јовановић, Стојановић 2, Мандић 2, Станић 3, Митровић, Бандука 6 (1), Сладић 9 (4), Тасић 1 (10. одбрана / седмерац), Бећировић – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Душан Тасић (Обилић)