СИЛНИ ШАПЧАНИ

У последњој утакмици 16. кола Супер лиге, и пред малим бројем сведока, Шабачка ”чивија” лако је ”пробила” оклоп београдских Витезова постигавши при томе и несвакидашњи број голова на једној утакмици.

Тренери два ривала приступила су овој утакмици са јасним намерама, посебно у другом делу сусрета, да провере своје тактичке замисли пред оно што их чека већ у наредном колу. Конкрето домаћинима предстоји врло важно гостовање у Зрењанину где су им домаћини један од конкурената у борби за голи живот, док је гостима ово била генерална проба пред дерби са Војводином на свом терену за сами врх табеле.

Млади играчи са којима су започели Витезови дуел са очекиваним завршетком, очито да нису могли да се прилагоде притиску сусрета са ривалом који је непосредно пре овог имао на Исланду меч у европском такмичењу. Губили су домаћини лопте на све начине, било при шуту где им је водећи голман Лиге, капитен гостију Арсић, постао ноћна мора, било серијом техничких грешака за које су кажњавани сурово па је у првој четвртини сусрета на семафору био понижавајући резултат по домаћине (3:14 – 14.мин). Доста младих играча на терену је било и код гостију, али разлика у индивидуалном могућностима и вредностима била је очигледна па отуда и толика резултатска разлика. Одређене изнуђене промене код Витезова донеле су  бољитак јер су мрежу гостију чешће погађали што најбоље илуструје и резултат у преосталом времену до краја полувремена (за 16. минута – 8:8).

Као што је већ речено други део сусрета два пријатељска ривала тренери су искористили да дају минутажу свима који су били у записнику што су неки добро и искористили да покажу колико се на њих може рачунати у будућности при чему је резултат био у другом плану (13:26 – 35.мин; 19:30 – 44.мин; 20:35 – 48.мин). Код домаћина показало се да је игра конкретнија и ефикаснија када су на терену искусни и доказани играчи, док су се код гостију истакли, поред првог играч на овој утакмици Мирковића, и наследници ветерана Арсића на голу Шапчана, Марјановић и Павковић. Коначан резултат са чак четрдесет голова у мрежи домаћина прави је одраз дешавања на терену при чему су Витезови стигли до задовољавајућег просека броја својих погодака (28:40).

Колико су у остварењу својих планова и замисли на овој утакмици оба тренера били задовољни остаје да се провери већ у наредном колу, када ће имати и комплетније саставе, а то се посебно тиче домаћина јер су им бодови из дула са Пролетером од веће вредности обзиром да су Шапчани већ обезбедили доигравање у Плеј-офу.

РК  OБИЛИЋ – РK  МЕТАЛОПЛАСТИКА  ЕЛИКСИР   28 : 40  (11 : 22)

Сала:  УСЦ ”Вождовац”

Гледалаца: 100.

Судије: Д. Матић (Београд) – М. Вујановић (Београд)

Седмерци:  Oбилић  2 (0)   Металопластика  1 (1) Искључења:  Oбилић 8. мин   Металопластика 6. мин

OБИЛИЋ: Сук (2. одбране), Остојић 2, Савић (кап), Гојковић 6, Дробњаковић 1, Иванић 4, Јовановић 3, Стојановић 3, Maндић 3, Станић 1, Митровић 1, Денић, Сладић 2, Тасић (2.одбране), Бећировић2 (тренер: М. Павловић).

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић (3. одбране), Додић 3, Алиловић 6, Мирковић 7, Јевтић 2, Ф. Миловановић 2, И. Миловановић, Марјановић (5. одбрана), Арсић кап (13. одбрана / седмерац), У. Павловић 2, Јовановић 2, В. Павловић 2, Паповић 4, Петровић 2, Симић 4, Дакић 4 (тренер: В. Матић).

МВП   играч  утакмице:   Брана Мирковић  (Металопластика)