ПОКОРЕН И ЗРЕЊАНИН

Након што су на претходном гостовању убедљиво савладали једног од конкурената за опстанак, екипу Уба, Витезови су убедљиво потукли још једног конкурента за голи живот, опет као гости, екипу Пролетера. Победа је још вреднија јер су домаћини у наставку првенства са две победе освојили максималан број бодова и словили су у спортској штампи за фаворита на овој утакмици. Међутим гостујући састав предвођенвиспреним тренером Павловићем имао је, знајући његову важност, прави приступ овом сусрету и скоро целим његовим трајањем био убедљив и доминантан што су потврдили и неки домаћи познаваоци рукомета.

У првој половини полувремена оба ривала су се смењивала у вођству (1:0 – 1.мин; 2:2 – 4.мин; 2:4 – 6.мин; 5:5 – 10.мин) где је домаћине предводио први стрелац Лазић, a госте тандем Сладић-Мандић. Праву рововску борбу водиле су одбране како би сачували своје мреже што је са више успеха чинила зона Обилића па је резултат такве њихове игре био и помак резултата на боље у њихову корист (8:7 – 13.мин; 9:12 – 20.мин; 10:14 – 23.ми; 11:17 – 25.мин). Прошло сезонски члан Обилића Буквић уз споменутог Лазића и придошлицу на голу Илића делимично су правили проблеме гостима у спровођењу замисли тренера Павловића, не и толико јер је увек било неко решење да се у записник унесе нови играч (Гојковић), тако да су Витезови једно од најбољих полувремена ове сезоне окончали са чак 19. голова у мрежи солидних домаћих голмана.Нови стратег домаћих Станић сигурно је доста тога имао да каже својим изабраницима у свлачионици и да посаветује како би то требали на терену и да раде.

Међутим одређеним изменама у нападачком делу као и саставу зоне, колега Павловић био је и даље успешнији у спровођењу својих замисли. Ту се пре свега мисли на увођење Станића у нападачку формацију који је од почетка наставка често био неухватљив за домаћине. Како је време одмицало нису успевали Зрењанинци да опасније угрозе лепу предност коју су имали Витезови (17:24 – 38.мин; 20:24 – 42.мин; 23:29 – 49.мин). Последњи покушај клупе домаћина да завршницу сусрета учини неизвеснијом било је увођење другог пивота у нападу, али ни то им није донело неки бољитак јер се сада успешним одбранама истакао Тасић, а да је за то време семафор немилосрдно ближио шездесетом минуту. Када је први играч утакмице Мандић својим последњим голом на ”малом дербију” донео седам голова предности Витезовима (16:33 – 53.мин) резигнирани домаћи гледаоци почели су полако да напуштају ”Зрењанинску лепотицу”. Преостало време протекло је, као уосталом и цела утакмица, у коректној игри и спортским честиткама гостима на више него заслуженој победи.

Наредну утакмицу Витезови ће као домаћини одиграти против искусне екипе из Лесковца у недељу 3. марта од 17,00 часова.
РК ПРОЛЕТЕР – РK OБИЛИЋ 29 : 36 (14 : 19)
”Кристална Дворана”
Гледалаца: 300

Судије:   Д. Цветковић  (Лесковац) – И. Николић (Лесковац)

Седмерци:   Пролетер  4-4   Обилић 3-3

Искључења:  Пролетер  2. мин   Oбилић  10. мин

ПРОЛЕТЕР: Ћоровић, Буквић 4, Милошевић 4, Ђурашковић 6, Кечкеш, Илић (11. одбрана), Лазић 10 (4), Радисављевић 1, Секулић 1, Меслеџија, Кнежевић 1, Брети (3. одбране), Ђорђевић, Ковачевићч, Дошен, Живковић 2 (тренер: М. Станић).

ОБИЛИЋ: Чоловић, Остојић, Савић 3, Гојковић 4, Антељ, Иванић 2, Јовановић 1, Милутиновић (кап) 1, Стојановић, Мандић 8, Станић 6, Митровић 1, Бандука 2, Сладић 6 (3), Тасић (10. одбрана), Бећировић 2 (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице:  Ненад Мандић (Обилић)