ПОТОП ВИТЕЗОВА

Након што су пре седам дана одличном игром дошли до важних бодова у Зрењанину, сада Витезови нису били ни налик екипи која је члан Супер лиге. Просто речено од првог до последњег минута, последње утакмице овог кола, гости из Лесковца су били толико доминантни у свим показатељима ове игре да је било упитно само колико ће голова завршити у мрежи немоћних домаћина. Обзиром на позиције које заузимају ове две екипе на табели гости су словили за потпуног фаворита и било је питање да ли ће као такви имати посебних мотива против ривала који је знао не тако давно и не само у Београду, у више наврата да задовољнији напусте паркет. У сваком случај приступ гостију на овој утакмици био је од почетка такав да су Витезови простои изгледали потпуно немоћно.

То што је резултат на почетку утакмице, гледајући записник, био неизвестан (2:0 – 3.мин; 5:4 – 6.мин; 6:7 – 9.мин) била је само лажна слика догађања на терену. Тренер Петронијевић на више позиција располагао је са играчима који су били нерешива енигма за смушене и немоћне домаћине. Након што би се домаћини прекомбиновали у нападу или немоћни код шутева које је један од најбољих голмана лиге Арсић са лакоћом бранио, следиле би муњевите контре гостију након којих се резултат рапидно увећавао (7:8 – 12.мин; 7:13 – 17.мин; 8:15 – 19.мин). При чему је зона домаћина била је толико јалова и немоћна да су тек ТРЕЋИ (3) фаул на противнику забележили у 26. минуту игре! Предност од девет голова, по истеку тридесет минута, најбоље илуструје ко је како играо у том периоду (12:21).

Мало тога бољег у игри Витезова, малобројни гледаоци, су могли видети у наставку сусрета. Зоном 5+1 изолован је донекле организатор игре Лесковчана Атанасковић, што пре свих користе головима са бековских позиција убојити Милошевић односно са 6. метара незадрживи и спретни Ристовић који неумољиво тресу мрежу новајлије у редовима домаћина Чоловића, једног од ретких у њиховим редовима на задовољавајућем нивоу. Пуних осам минута домаћини нису постигли гол у наставку утакмице (13:26 – 38.мин) да би се и тако озбиљан заостатак даље увећавао из минута у минут (16:31 – 46.мин; 18:34 – 50.мин). У завршници сусрета домаћини су предвођени Дробњаковићем, иначе другим Витезом који је пре свега игром у нападу био на потребном нивоу, дошли до резултата у последњих десет минута (6:5) чиме су избегли да не доживе катастрофални пораз, који је и овако превисок (-15).

Пред ЕХФ паузу у првенству Витезови ће наредног петка гостовати екипи Југовића једној од пет потенцијлних учесника борбе за опстанак, а је у том смислу ова утакмица од изузетног значаја за обе екипе чији је иначе дуел у јесењем делу завршен са убедљивом победом Витезова 35:26.

РК  OБИЛИЋ – РK  ДУБОЧИЦА  54   24 : 39  (12 : 21)

Сала:  УСЦ ”Вождовац”

Гледалаца: 120.

Судије: М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Панчево)

Седмерци:  Oбилић  4 (2)   Дубочица  2 (1)

Искључења:  Oбилић 4. мин   Дубочица 2. мин

OБИЛИЋ: Чоловић (8. одбрана), Остојић 3, Савић (кап) 1, Гојковић 2, Дробњаковић 3, Антељ (1. одбрана), Иванић, Јовановић 1, Стојановић 3 (1), Maндић, Станић 2, Митровић, Бандука 4, Сладић 5 (1), Тасић (1. одбрана), Бећировић  (тренер: М. Павловић).

ДУБОЧИЦА 54: Л. Павловић 2, Милићевић 4, Радуловић 3, Петровић, Трајковић, Манајловић (1. одбрана), Спасић, И. Митровић 2, А. Митровић, Атанасковић кап 4, М. Павловић 3, Ристовић 9, Милошевић 8, Анђелковић 4 (1), Коцић (16. одбрана / 2. седмерца), Арђелан (тренер: З. Петронијевић).

МВП   играч  утакмице:   Алекса Милошевић  (Дубочица 54)