ТЕЛЕВИЗИЈСКИ БОДОВИ

У свом премијерном мечу ове сезоне на малим екранима Витезови су, након више узбудљиве него лепе рукометне представе, дошли заслужено до изузетно важних бодова у дуелу са једним од директних ривала у борби за опстанак. Тако су Врачарци и након трећег гостовања у другом делу сезоне наставили са победама и то све у сусретима са екипама којима гори под ногама. Тако је, поред лепог броја непосредно присутних сведока у рукомету наклоњеној средини, овај дуел могао да види путем ТВ Арена и најшири број љубитеља рукомета у земљи, и шире.

Сам почетак утакмице протекао је у доминацији домаћина који је на овој утакмици због повреде био лишен помоћи повређеног даровитог Шијана, иначе уступљеног у борби за опстанак од првака Војводине. Деловали су Тићи у првом делу полувремена убедљивије од резервисаних гостију који су највише захваљујући одличном Тасићу и првом играчу утакмице Сладићу држали како-тако корак за останак у игри (2:0 – 4.мин; 4:2 -10.мин). Када је први пут резултат био поравнат (4:4 – 12.мин) чинило се да Витезови нашли решења за игру мотивисаних домаћина. Међутим све је то било привидно пошто промашаје изгледних прилика гостију, домаћини предвођени својим први стрелцем Момчиловићем претварају у нове голове и тако стичу највећу предност од три гола (8:5 – 16.мин). Од тада узетог Т А гости преузимају доминацију и брзо изједначују (8:8 – 20.мин) да би у последњих десет минута растужили домаће присталице добивши тај период са 1:4, односно 14. минута другог дела полувремена са 1:7! Потпуном преокрету резултата највише заслуге припадају Тасићу са 11(2) одбрана и убојитом Сладићу који је од укупно датих 12 постигао 8(4) голова за своју екипу.

Резултат наком првих 30. минута повећао је надања многх присталица Витезова испред малих екрана о упису нових бодова на њихов конто нашта је сигурно утицала и предност од пет голова (12:17 – 40.мин). Међутим неколико неозбиљно упропашћених зицера Витезова буди већ изгубљену наду домаћина, да уз младог Диздара на голу, крену у нове атаке на гол посусталог Тасића па из минута у минут смањују заостатак (14:17 – 44.мин; 17:19 – 49.мин; 19:20 – 52.мин). За то време тренер Павловић мењао је играче на више позиција у одбрани односно нападу што није испунило његова очекивања и домаћини се, уз ватрену помоћ својих
присталица, из пепела враћају потпуно у живот (20:20 – 53.мин). Последњи тајм-аут био је за Витезове најделотворнији јер су играчи са највећим стажом и искуством (Бандука, Сладић, Митровић) правовременим головима хладили преоштру одбрану домаћина као и њихове навијаче. Замена на голу гостију Антељ са две одбране вратио је поуздање саиграчима у нападу (21:23 – 58.мин), да би Бандука голом са седам метара, последњим на утакмици, учинио увертиру за велико славље Витезова.

Због ЕХФ обавеза следи двонедељна пауза након које ће Витезови 
угостити новог ривала за бекство из опасне зоне, екипу Врања (23.03. 
субота – 16.00 часова).

РК  ЈУГОВИЋ – РK  OБИЛИЋ   22 : 24   (09 : 12)

ДВОРАНА  ”Храм”    Гледалаца 420

СЕДМЕРЦИ:  Југовић 5 (3)    Обилић 6 (5)

ИСКЉУЧЕЊА:  Југовић 12. мин   Обилић  8. мин


ЈУГОВИЋ: Пеић Тукуљац 4, Момчиловић 10 (1), Драгољевић 3, Видојевић, Ранчић 2 (2), Гаћиновић (5. одбрана), А. Скубан 3, Нинков, 
Барбатесковић, Јаћимовски, Барјактаровић, Дубајић, Самарџић, Н. 
Скубан, Диздар (9. одбрана / седмерац) (тренер: Ђ. Тојагић).

ОБИЛИЋ: Чоловић, Савић 1, Денић, Гојковић 1, Антељ (2. одбране),
Иванић, Јовановић 1, Милутиновић (кап), Стојановић, Мандић 1, Станић 2, Митровић 1, Бандука 6 (1), Сладић 11 (4), Тасић (14. одбрана / 2. седмерца), Бећировић (тренер: М. Павловић).

МВП – Играч утакмице: Илија Сладић (Обилић)