Рутински до бодова

Витезови су 16. колу угостили млађани састав из Ваљева и без неких посебних потешкоћа дошли до планираних бодова, обзиром да су и били апсолутни фаворити пре сусрета са фењерашем.

Izbor 1

У првих петнаестак минута гости су некако одржавали заостатак за домаћинима од 1 до 3 гола (14. мин – 11:8). Након тога витезови додају гас и да полако из минута у минут увећавају предност до 24:12 (27. мин). Због персоналних проблема, пре свега због разних повреда, тренер Обућина је био приморан да у игри, у већем делу сусрета, држи исту поставу у нападу, која је то поверење већим делом и оправдала. Прецизни Теодоровић, Павић и Бијелић успешно су претварали у погодке маштовите асистенције, такође прецизног, Миљаковића и тако су домаћини већ након 30. минута постигли голова колико је то обично на целој утакмици (25:13).

Izbor 2

Без обзира на положај на табели ових ривала, и на убедљиву предност домаћина из првог полувремена, гости су се обзиром на младост и мало играчко искуство у овом рангу такмичења, у другом делу сусрета јуначки испрсили пред витезовима. Предвођени беком Д. Милинковићем гледали су да искористе сваку указану прилику да угрозе гол и затресу мрежу домаћина како би са што часнијим поразом напустили паркет на Бањици. Што због опуштености домаћина у реализацији више зицера, што и због успешних интервенција голмана М. Илића и Ђурашића, као и неумољивог Џамића са линије од 6. метара, на крају је на семафору забележен резултат који је највећи у досадашњим вишегодишњим дуелима ова два ривала.

Izbor 3

Следи двонедељна пауза због ЕХФ недеље која ће сигурно добро доћи за опоравак повређених играча, како би у што комплетнијем саставу наступили пред изазове који следе, а то је пре свих гоставње екипи Златара у Новој Вароши.

Izbor 4

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”МЕТАЛАЦ 42 : 26 (25 : 13)

Сала: СЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150.
Судије: Милош Јевтић (Лазаревац) – Ђорђе Јевтић (Лазаревац)
Седмерци: Обилић 5 (2) Металац 0 (0)
Искључења: Обилић 10 мин Металац 8 мин

ОБИЛИЋ Радовић, Стојић, М. Илић, Ђурашић, Љубичић 4, Бијелић 9 (1), Ј. Илић, Биочанин 2, Миљаковић 4, Мирић, Павић 6 (1), Теодоровић 9 , Крстић, Ћирић, Ђорђевић, Џамић 8 (тренер Братислав Обућина)

МЕТАЛАЦ Чачић, Анђелић 1, Крстић, Д. Милинковић 7, Обућина 2, Крунић 5, Дакић 4, Јевремовић 4, Пејић, Жарковић, Ђерић, Пантић 2, Јовановић, Грујичић 1, Симеуновић, Н. Милинковић (тренер: Драгомир Чачић).

Играч утакмице: Никола Бијелић (Обилић)