Превисоки Златар

У утакмици од великог значаја за оба ривала, домаћину у борби за опстанак, а гостима за сам врх табеле, после узбудљивих 60. минута бодови су припали за игру расположенијим играчима из Нове Вароши.

Двонедељна пауза у првенству очито није пријала витезовима, који су испољили доста слабости посебно у нападачком делу игре. Важност утакмице као да је превише оптеретио играче обе екипе у првом делу сусрета, па су присутни могли да виде у том периоду игре врло мало голова у мрежама расположених голмана Јелића и Радовића. Голови су се постизали са доста муке због превише изгубљених лопти у нападачким акцијама, а семафор је превише мировао за овај ранг такмичења: 8.мин – 2:2, 13.мин – 6:4, 23.мин – 8:6, 28.мин – 8:8. Да су имали бољу концентрацију и мирнију руку у гол ситуацијама, посебно са играчем више у пољу, сигурно би резултат првог полувремена био повољнији за госте од заокружених 10:8 по истеку 30. минута.

Други део сусрета донео је, поред успешних голманских интервенција, донекле бољитак што се тиче ефикасности ривала, што говори и сам резултат у том периоду од 15:15. Витезови су после почетних 0:1 (3.мин) дошли у ново вођство тек у 40. минуту (12:13), и то су још успели да остваре само у два наврата: 43.мин – 15:16 и 44.мин 16:17. Проблеми витезова у реализацији напада са 6м и играчем више наставили су се, а повећао се и број техничких грешака, па су се домаћини муњевито, уз бучну подршку са трибина, након 18:18 (48. мин) ”одлепили”, како се касније испоставило, на недостижних 24:18 (55. мин). Промена у игри одбране, комбинована са пресингом, донела је сада превагу гостима у односу снага на терену, па је драма достигла врхунац у 60. минуту када је резултат гласио 24:23! Ипак за потпуни преокрет није више било времена и голом најбољег играча утакмице Горана Ристовића, две секунде пре краја, стављен је печат на ову пре свега узбудљиву утакмицу.

Сигурно да је овај пораз тешко пао витезовима, тим више јер је руководство клуба учинило приличан напор да се што квалитетније уђе у овај сусрет, па би се стога поуке требале извући и тако што безболније дочекати наредне такмичарске изазове, од којих је наредни са екипом Дубочице из Лесковца на Бањици.

РК ”ЗЛАТАР” – РК ”ОБИЛИЋ” 25 : 23 ( 10 : 8 )

Сала: ”Нова Варош”.
Гледалаца: 250.
Судије: Бобан Благојевић (Јагодина) – Бранислав Ђокић (Јагодина)
Седмерци: Златар 2 (2) Обилић 5 (5).
Искључења: Златар 14 мин Обилић 4 мин.

ЗЛАТАР: Хаџибеговић, Цубовић, Ристовић 8, Ракоњац, Ајановић, Поповић, Бујишић, Зечевић, Вељковић, Грујичић 4, Шалипур, Бојановић 8, Матовић 2, Мијовић, Јовановић 3, Јелић, (тренер: Иван Мијатовић).

ОБИЛИЋ: Радовић, М. Илић, Стојић, Љубичић 1, Бијелић 3, Ј. Илић, Стојковић, Аничић 6 (3), Биочанин 1, Миљаковић, Мирић 1, Павић 3 (2), Огњановић, Теодоровић 3, Ћирић 3, Џамић 2 (тренер: Братислав Обућина).

Играч утакмице: Горан Ристовић (Златар)