Бледи ривали

Витезови су се реванширали гостима из Лесковца за пораз у јесењем делу, али укупан утисак који су оставиле обе екипе на малобројну публику на Бањици је доста блед.

Izbor3

Када су се тренери, по завршетку сусрета, изјаснили да су најбољи појединци у редовима противника били чувари голова, Радовић код домаћина, односно Пешић код гостију, онда ће многима који нису били у гледалишту бити много јасније шта се и како играло на овој утакмици. У првих 30 минута голови су се доста тешко постизали, па је тако и резултат био изражен са мало голова, посебно од стране гостију: 4:1 (9. мин), 7:3 (14. мин), 10:4 (21. мин), 12:5 (27. мин). Главни кривац за толико голова у мрежи домаћина био је капитен витезова Горан Радовић са одличних 12 одбрана свога гола за 30. минута. Са друге стране напад домаћина је за исто време имао превише промашаја чистих ”зицера”, углавном због успешних интервенција Пешића, па је то и главни разлог што њихова предност, у првој половини утакмице, није била убедљивија од пет голова (12:7).

Izbor2

И наставак утакмице није донео неки посебан бољитак у погледу нивоа квалитета приказаног рукомета. Главни разлог за то је пре свега недопустиво велики број техничких грешака за овај ранг такмичења, који су начинили играчи обе екипе, што би у сваком случају требало озбиљно да забрине њихове тренере. Додуше витезови су након 13:10 (36. мин), кренули онако како се очекује од екипе која претендује за сам врх табеле и дошли до 20:12 (51. мин). И онда следи нешто слично као што се десило у претходном колу у Новој Вароши, када долази до наглог пада у игри, па уместо убедљиве победе домаћина, гости у преосталом времену резултатом 1: 5 успевају да избегну висок пораз, и тако се кући врате са подношљивим минусом (21:17).

Izbor1

Следи двонедељна пауза због предстојећих празника, а тиме и нови проблеми стручном штабу витезова у организацији рада на тренинзима због нередовности присуства тренинзима једног дела играчког састава. Све то би могло опасно да се одрази на резултатски биланс витезова у преостала четрри кола, од којих је прво гостовање на врућем терену у Црвенки.

Izbor5

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”ДУБОЧИЦА 54” 21 : 17 (12 : 7)

Сала: СЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 100.
Судије: Данијел Тривковић (Бешка) – Бориша Милосављевић (Бешка)
Седмерци: Обилић 4 (3) Дубочица 5 (1)
Искључења: Обилић 4 мин Дубочица 6 мин

ОБИЛИЋ Радовић, Стојић, М. Илић, Љубичић 1, Бијелић 2, Ј. Илић, Стојковић, Аничић 6 (2), Биочанин, Миљаковић 3, Мирић 4, Павић 1 (1), Теодоровић 3, Крстић, Ћирић, Џамић 1 (тренер Братислав Обућина)

ДУБОЧИЦА Пешић, Цветковић 1, Стефановић 1, Чичић, Станковић 2, Маринковић 3 (1), Стојановић 1, Гирић, Филиповић, Радивојевић, Павловић 4, Живковић, Васић, Родић, Стојковић 5, Ђорђевић (тренер: Мичић Синиша).

Играч утакмице: Горан Радовић (Обилић)