Слатки бодови

У утакмици доста битној за обе екипе, домаћину да продужи наду за опстанак у Лиги, а витезовима за улазак у виши ранг, бодови су након 60. минута беспоштедне борбе заслужено припали гостима.

Први део сусрета обележио је доста мали број погодака, или боље рећи обележили су га успешним одбранама голмани, код домаћих Влаисављевић, а код гостију капитен Радовић. Нападачима је требало доста времена и прилика да би некако затресли мрежу противника, па се стога и резултат споро мењао, стим да је био углавном на страни гостију: 1:2 (4. мин), 2:3 (6. мин), 3:6 (14. мин). Ову прву осетнију предност од 3 гола гости не успевају да задрже и у 19. минуту резултат је прво поравнат (6:6), да би у 26. минуту домаћини и повели са 8:7. Значи да је за 12. минута млађани састав из најслаткијег места у земљи остварио резултат од 5:1! За то време гости никако нису могли да реализују своје нападе због брзоплетости, непрецизности, али и због успешних одбрана домаћег голмана. Ипак до краја полувремена витезови су ти који головима Павића одлазе на одмор са минималном предношћу (9:10).

Паузу су обе екипе добро искористиле да сагледају, своје, али и слабости противника из првих 30. минута, пре свега у нападачком делу игре, па отуда и знатно већи број постигнутих голова на обе стране. Наставак сусрета обележио је пре свих играча расположени Растко Аничић серијом од 8 голова и укупном изврсном реализацијом од 11-10 за 60. минута! За разлику од првог полувремена гости су сада нову осетнију тешко стечену предност (10:14 – 35. мин) зналачки одржавали и чували од налета борбених домаћина, у чијим редовима иначе има више даровитих јуниорских репрезентативаца. Ни дисквалификација у 40. минуту пословно успешног Ћирића у редовима гостију није пореметила њихову доминацију на терену, већ су након тога код резултата 18:23 (52. мин) предвођени луцидним Миљаковићем успели да развеју све наде, како домаћих играча, тако и публике, о освајању бодова на овој утакмици.

Са новим бодовима витезови су и даље у трци за једно од прва два места која воде у највиши ранг, а нови испит очекује их наредне недеље у сусрету са екипом Мокре Горе.

РК ”ЦРВЕНКА” – РК ”ОБИЛИЋ” 23 : 26 (9 : 10)

Сала: ”Слободан Чиле Мишковић”
Гледалаца: 300.
Судије: Добросав Кнежевић (Београд) – Срђан Лончаревић (Београд)
Седмерци: Црвенка 2 (2) Обилић 1 (1)
Искључења: Црвенка 6 мин Обилић 4 мин + Ћирић ДК

ЦРВЕНКА Влаисављевић, Карановић 1, Џабасан, Говедарица, Рачић, Швељо, Вујнић, Кљајић 6 (2), Радоњић 4, Павићевић, Славуљица 1, Егић 3, Ивић 3, Каравезић, Сунајко 5, Пушица (тренер Марко Бодиш).

ОБИЛИЋ Радовић, Стојић, М. Илић, Љубичић 1, Бијелић 1, Ј. Илић, Стојковић, Аничић 10 (1), Биочанин, Миљаковић 3, Мирић 2, Павић 3, Теодоровић 2, Крстић, Ћирић 3, Џамић 1 (тренер Братислав Обућина)

Играч утакмице: Растко Аничић (Обилић)