Важна победа

Мада су реално гледајући били фаворити у сусрету са гостима са српског Косова, ипак су се Витезови добро ознојили да дођу до важних бодова обзиром да су са њима витезови остали и даље у трци за највиши ранг.

Izbor5

Доста проблема у протеклој недељи имали су домаћини у припреми за ову утакмицу, почевши од тражења хале у којој ће бити домаћини, па преко одржана свега два тренинга, све до неколико рековалсцената у саставу који нису ни тренирали од претходне утакмице. Такве околности тражиле су пуну мобилност и опрез, знајући да је ривал један врло незгодан противник свакој екипи, уз то и неоптерећен питањем око свог статуса за нову сезону. Кренули су витезови силовито како у одбрани, тако и у нападу, и већ након 7. минута водили су са 5:1, да би у 19. минуту предност износила 10:5. Међутим упорни гости користе бројне промашаје домаћина и негово вођство своде на минимум (11:10 – 26. мин ; 12:11 – 27.мин). Ипак у самом финишу полувремена витезови успешно поново погађају мрежу гостију и стичу толику предност да мирније дочекају наставак сусрета (15:12).

Izbor4

Искусни тренер гостију Вучковић успешно је у свлачионици мобилисао своје играче који савете свога учитеља спроводе у дело, па први пут на утакмици поравнавају резултат на 15:15 (32. мин), затим 17:17 (36. мин) и 18:18 (39. мин). Сада је на потезу тренер Обућина, па капитена Радовића мења на голу искусни Стојић (три одбрањена седмерца), а првог стрелца Аничића мотивисани Павић. Од тада па до краја сусрета домаћини су ти који доминирају, уз пуно ангажовање свих играча који су били у игри, и тако ову лепу рукометну представу успешно приводе крају.

Izbor3

До краја сезоне преостало је да се одиграју још два кола, у којима ће се искристалисати које две екипе иду у највиши ранг, а које две екипе, уз већ отписане Врбас и Металац, иду у нижи ранг. Витезове у наредном колу очекује сигурно најтежи испит у сезони, где иду у госте лидеру Динаму у Панчево, и много тога биће, што се тиче врха табеле, сигурно јасније након овог дербија сезоне.

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”МОКРА ГОРА” 29 : 23 ( 15 : 12 )

Сала: СЦ ”Раковица”.
Гледалаца: 150.
Судије: Доброслав Кнежевић (Београд) – Срђан Лончаревић (Београд)
Седмерци: Обилић 1 (1) Мокра Гора 5 (2).
Искључења: Обилић 6 мин Мокра Гора 2 мин.

ОБИЛИЋ: Радовић, М. Илић, Стојић, Љубичић 1, Бијелић 2, Ј. Илић, Стојковић, Аничић 5, Биочанин, Миљаковић, Мирић 6, Павић 5 (1), Теодоровић 4, Крстић, Ћирић 3, Џамић 3 (тренер: Братислав Обућина).

МОКРА ГОРА: Кошанин, Поповић, Симић 5, Бишевац, Божовић 1, Л. Алексић 1, Лазаревић 1, Станковић 5 (1), Гашић, Ђукић 2, Рачић, Касаловић 1, Н. Алексић, Симовић 1, Утвић 5 (тренер: Недељко Вучковић).

Играч утакмице: Мирослав Мирић (Обилић)