Частан пораз

Витезови су на гостовању у Панчеву доживели минималан пораз голом примљеним, са два играча мање, који трен пре него што је сирена означила крај утакмице, након чега је настало велико славље домаћих играча и публике, јер су тако овим голом и теоријски потврдили улазак у највиши ранг такмичења. Гости су спортски честитали домачину на освојеном првом месту и оствареном спортском успеху.

Sajt1

Шта рећи о самој утакмици. Почећемо од тога да је спортски терен једино место где спортисти одлучују о својој судбини, а овде се конкретно радило о утакмици која је домаћину била од значаја да коло пре краја потврди титулу, а гостима да избегну пораз и прижељкују победу домаћина у Лазаревцу (Колубара – Шамот 26:31), и тако остану и даље у игри са екипом из Аранђеловца за освајање дугог места, које такође води у највиши ранг.

Sajt4

Након почетних 3:3 (4.мин) домаћини полако преузимају игру у своје руке и стичу предност до 3 гола (6:3 – 10.мин, 10:7 – 17.мин, 15:12 – 25.мин). Тако је већи део првог полувремена протекао углавном у сталном вођству домаћина, чему су у великој мери допринели гости са превише техничких грешака. У превеликој жељи да упосле у контри саиграче за постизање гола грешили су у предаји лопте, што су мотивисани домаћини углавном кажњавали лаким погодцима. По истеку 30. минута на семафору је стајало 18:13, резултат који је сигурно многима од присутних већ одредио коначног победника овог дербија.

Sajt6

Да не буде тако показали су Витезови у дугих 30. минута, које су решили у своју корист са 14:10, чиме су показали да нису случајно ту где јесу и да су тако још једном оправдали своје високе спортске циљеве. Ни вођство домаћина од 20:15 (36. мин) није их обесхрабрило, гинули су у одбрани на свим позицијама за сваку лопту и тако свели реализацију домаћина, у односу на први део утакмице, на знатно мањи број погодака (23:21 – 45. мин, 25:24 – 51. мин). Витезови добру игру у зони сада претварају у ефектне погодке уз велике напоре и тешке дуеле са одбраном противника и након дужег времена поново поравнавају резултат 26:26 (58.мин), да би потом и повели са 26:27 (59. мин). На њихову жалост, и жалост њихових присталица који су их други пут ове сезоне грлато бодрили са трибина, људи одређени да суде по правилима игре и са обавезом да морално спроведу дељење правде, дали су себи за право да на најприземнији начин осујете спортске мотиве и жеље Витезова и тако најдиректније утичу на коначан резултат ове утакмице. И до овог тренутка имале су судије читав низ одлука, односно не досуђених ситуација, на штету гостију, да би све то крунисли тендециозним искључењем 59’08” играча Љубичића за фаул каквих је и тежих било до тада више пута од стране домаћина, без исте санкције. У преосталом времену домаћини на описани начин долазе до победе, на коју, треба слободно рећи, велику сенку баца преко 15 одлука судијског пара на штету гостију.

Sajt3

Овом победом Динама, и оствареним резултатом у Лазаревцу, решено је питање које ће се две екипе наредне сезоне такмичити у нашем најелитнијем такмичењу, а Витезовима преостају још да у последњем колу у овој сезони, у сусрету са гостима из Лазаревца (субота – 19.00 часова), потврде свој високи пласман у овој сезони.

Sajt7

РК ”ДИНАМО” – РК ”ОБИЛИЋ” 28 : 27 (18 : 13)

Сала: ”Стрелиште”
Гледалаца: 600.
Судије: Златан Савић (Београд) – Никола Радуловић (Београд)
Седмерци: Динамо 5 (5) Обилић 3 (3)
Искључења: Динамо 6 мин Обилић 14 мин

ДИНАМО Радојичић, М. Радовановић 2, Буњевчевић 5, Радановић 3, Стојановић 3, Лацко, Пејић, Л. Радовановић, Вујић 1, Петровић, Комланов 9 (5), Митановски, Сремчевић, Бандука 4, Н. Радовановић, Шапоњић 1 (тренер Иван Петковић).

ОБИЛИЋ Радовић, Стојић, М. Илић, Љубичић 3, Бијелић, Ј. Илић, Стојковић, Аничић 4 (2), Ђорђевић, Миљаковић 6, Мирић 4, Павић 3, Теодоровић 2, Крстић, Ћирић 5, Џамић (тренер Братислав Обућина)

Играч утакмице: Срђан Комланов (Динамо)