Сезона завршена победом

Витезови су такмичарску сезону 2015/2016, као дебитанти у Супер Б рукометној лиги Србије, завршили победом и освојеним трећим местом, што ће укупно гледајући и најстрожији познаваоци рукомета оценити са одличном оценом. Све до прошлога кола Витезови су били у игри и за улазак у највиши ранг такмичења, што им укупно гледајући, делимично и њиховом ”заслугом”, није пошло за руком, али сигурно да остварени пласман превазилази њихове планове и жеље изречене на почетку сезоне.Izbor1

Док је резултат у овом сусрету домаћину био без значаја за коначан пласман, пораз је гостима доносио главобољу у очекивању резултата утакмице у Новој Вароши. На крају и то се окончало повољно по Лазаревчане па ће тако, након прошлонедељног изгледа за њих и не баш трауматичног пораза кући од Шамота, и у наредној сезони бити у друштву Витезова.

Izbor2

Још једном су Витезови показали зашто су толико дуго били у игри за највиши пласман, јер су добро укомпонован састав ”кртица”, који је овог пролећа једно од најпријатнијих изненађења Лиге са запаженим учинком, убедљиво надиграли и нанели му највећи пораз. Код домаћина целокупан састав заслужује све похвале за приказану игру и мотивисаност за надигравање и хтење, посебно у другом полувремену, као и жељу да се са још једном победом спусти завеса на ову сезону.

Izbor4

Подстакнути успешним одбранама Радовића, а касније и Стојића, уз продуховљене асистенције Миљаковића, погађали су Павић, Аничић, Ћирић, Теодоровић, Мирић и другови неумољиво гол гостију и тако постигли највише голова на једној својој утакмици у овој сезони. На другој страни предвођени искусним Вучићевићем, Ненадићем и Марком Радовановићем гости су до самога краја настојали да извуку што часнији пораз.

Izbor3

Штета што утакмици није било присутно више гледалаца јер би тако били у прилици да виде много лепих асистенција, голова, али и одбрана, све што краси ову игру, посебно у редовима домаћина.

Izbor6

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”КОЛУБАРА” 40 : 32 ( 18 : 16 )
Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 100.
Судије: Бобан Благојевић (Јагодина) – Бранислав Ђокић (Јагодина)
Седмерци: Обилић 3 (3) Колубара 2 (2).
Искључења: Обилић 4 мин Колубара 8 мин.
ОБИЛИЋ: Радовић, М. Илић, Стојић, Љубичић 1, Бијелић 1, Ј. Илић, Стојковић 1, Аничић 7 (1), Биочанин 2, Миљаковић 4, Мирић 4, Павић 8 (2), Теодоровић 6, Крстић, Ћирић 6, Џамић (тренер: Братислав Обућина).

КОЛУБАРА: Трмчић, Солујић , Радојичић 2, Крупниковић, Вучићевић 10 (2), Ненадић 6, Николић, Мартиновић, Видаковић 1, Г. Радовановић, Дражић, Белаћевић 5, М. Радовановић 6, Митровић 2 (тренер: Владимир Драгићевић).
Играч утакмице: Никола Миљаковић (Обилић)