Нова сезона – исте амбиције

У нову сезону ’’витезови’’ улазе са амбицијама са којима су завршили претходну, а то је пласман у сам врх Супер Б рукометне лиге Србије. Као дебитанти били су најпријатније изненађење протеклог такмичења када су до последњег кола били у игри за прелазак у највиши ранг, заоставши на крају само један бод иза новог члана Супер лиге, екипе Шамота из Аранђеловца.

469
Такмичарски погон је у новој сезони под командом новог тренера Данијела Дакија Петковића, ниначе некадашњег играча Обилића, који је у претходној сезони био први сарадник тренеру Обућини. Њему ће поред голманских обавеза, у раду са голманима, својим искуством помагати нови члан клуба Милан Радовановић. Редове Обилића попунили су још и перспективни Урош Милутиновић (Нови Београд) и Никола Мијовић (Златар), док су клубске боје променили Никола Љубичић и Михајло Илић. Обзиром на искуство из претходне сезоне и вишегодишње заједничко играње већине првотимаца, преостало је да ’’Витезови’’ и на терену оправдају улогу једног од фаворита за највиши пласман.

grupna
Припреме за нову сезону кренуле су 12. августа на отвореним теренима Спортског центра у Кошутњаку и Ади Циганлији, а настављене осмодневним боравком на Златибору, да би се финализовале у хали на Бањици. За то време одиграно је и седам контролних утакмица, све у циљу да се екипа што боље уклопи у рад са новим шефом струке како би што спремније дочекала почетак нове сезоне и изазове који је у њој чекају. За очекивати је у новој сезони уједначенији ниво већине екипа, а тиме и више претедената за највиши пласман. Нове чланови лиге Врање, Прибој, Нови Пазар, Инђија као и градски ривал Синђелић, уз старо седеоце из претходне сезоне, условљавају дужа и напорнија гостовања што ће бити изазов више да Обилић оствари планиране циљеве.

img-20160922-wa0000img-20160922-wa0001img-20160922-wa0004
Екипа Обилића премијерни меч у новој сезони одиграће, као домаћин, у недељу 25. септембра са почетком од 17 часова у сали СЦ ’’Вождовац’’ на Бањици са дебитантом из Прибоја, клубом са великом рукометном традицијом (некада РК ’’ФАП’’). Овом приликом позивамо све поштоваоце ’’витезова’’ и пријатеље рукомета да својим присуством дају подршку домаћину на путу ка успешним резултатима у новој сезони.