Победом у нову сезону

Нове сезону ”витезови” су отпочели победом над дебитантом у лиги, екипом Прибоја из истоименога града. Укупно гледајући до победе су дошли заслужено, мада су у завршници сусрета гости показали да ће бити доста незгодан противник сваком ривалу, посебно на домаћем терену.

izbor1

Домаћини под вођством новог тренера Данијела Петковића од почетка сусрета кренули су силовито и из минута у минут увећавали предност (4:0 – 4. мин, 7:1 – 11. мин, 10:2 – 15. мин). Успешне одбране капитена Радовића, и чврста одбрана, омогућили су ”витезовима” да са свих позиција погађају мрежу збуњених и неубедљивих гостију. Покушао је искусни тренер Павловић да у тајм ауту уведе своје изабранике у меч, али им је све до резултата 11:4 (20. мин) мало тога полазило за руком. Затим гости, пре свега захваљујући паду концентрације домаћина уз два везана искључења, успевају да до краја полувремена велики заостатак сведу на њима сасвим задовољавајућих 14:10.izbor2

Кренули су у наставку сусрета гости много одлучније и ефикасније, и ставили до знања да неће тако лако оставити бодове у Београду. Додуше, имали су домаћини и даље сталну предност 4-5 голова (18:13 – 40. мин, 19:14 – 43. мин, 21:17 – 47. мин), да би затим голмани Прибоја коначно почели да бележе одбране свога гола и тако да дају додатну мотивацију својим саиграчима. Од 47. до 53. мин није било голова у мрежи гостију, чак и са 7 метара, а на другој страни они су серијом голова први пут поравнали резултат на утакмици (21:21 – 53. мин). Витезови су и даље испољавали слабу прецизност, а госте је стизао умор, па су мреже углавном мировале, тако да је резултат у 57. мин био и даље неизвестан – 22:22. Ипак у самом финишу сусрета заиграли су ”витезови” онако како се од њих очекује да играју током свих 60. мин, и головима Ћирића стекли су недостижну предност над срчаним гостима.

izbor3

У сваком случају ”витезови” су оправдали улогу фаворита на овој утакмици, а за очекивати је да ће форму подизати из утакмице у утакмицу и тако потврдити борбу за највиши пласман.

izbor4

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”ПРИБОЈ” 25 : 22 ( 14 : 10 )

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 200.
Судије: Бранислав Ненадић (Младеновац) – Дарко Стефановић (Београд)
Седмерци: Обилић 6 (4) Прибој 3 (2).
Искључења: Обилић 16 мин. Прибој 10 мин.

ОБИЛИЋ: Радовић, Стојић, Ђурашић, Бијелић, Илић, Стојковић, Аничић 5 (2), Биочанин 3, Миљаковић 2, Мирић 3, Милутиновић, Павић 3 (2), Теодоровић 2, Ђорђевић, Ћирић 7, Џамић (тренер: Даниел Петковић).

ПРИБОЈ: Милојковић, Дорић, Цвркотић 3, Ћирковић 4, Минић 3, Милинковић 1, Грујичић 1, Радовић, Бојанић 4, Омеровић, Струјић, Гаџо, Међедовић 4, Хамидовић 1, Цвијовић 1 (тренер: Станко Павловић).

Играч утакмице: Никола Миљаковић (Обилић)

izbor5