Нова Варош-стара прича

На првом гостовању у овој сезони ’’витезови’’ су остали без бодова, тако да је и овог пута Златар, као домаћин, остао превисок за госте из Београда.

Домаћини предвођени новим тренером ушли су у утакмицу   борбени и добро мотивисани да убележе прве бодове у новој сезони. То је посебно дошло до изражаја у првој половини првог полувремена (6:2 – 15. мин) када су изузетном агресивном игром потпуно отупели напад гостију (1 гол из игре). Након неколико измена у нападу, и променом зоне у одбрани, ’’витезови’’ постепено преузимају иницијативу и уз доста напора топе предност домаћина, да би, након првог поравнања резултата (10:10 – 28.мин), првих 30. минута заокружили са миномалном предношћу (10:11).

Међутим, уместо најављеног преокрета и бољитка у игри. у даљем току утакмице гости поново имају великих проблема са реализацијом, па чак и у ситуацијама када су сви присутни ’’видели’’ погодак у мрежи домаћина. На другој страни, домаћи играчи су трошили последње атоме снаге како би сачували свој гол пре свега захваљујући успешним одбрнама Јелића и ветерана Хаџибеговића. Све до 44. минута играло се ’’гол за гол’’, да би оба ривала до краја утакмице голове постизали као да су играли фудбал, а не рукомет. У преосталих 16. минута остварени резултат од 4:2 најбоље илуструје колико су били прецизни играчи оба састава, посебно гостију. На крају је објективна домаћа публика аплаузом наградила играче обе екипе, пре свега своје љубимце, за приказану борбеност током свих 60. минута.

У наредној утакмици ”витезови” ће као домаћини дочекати екипу Колубаре у хали СЦ Раковица, у суботу 8. октобра од 20.30 часова.

РК ”ЗЛАТАР” – РК ”ОБИЛИЋ” 23 : 21 ( 10 : 11 )

Сала: ”Нова Варош”.
Гледалаца: 250.
Судије: Бобан Благојевић (Јагодина) – Бранислав Ђокић (Јагодина)
Седмерци: Златар 2 (1) Обилић 5 (4).
Искључења: Златар 16 мин. Обилић 8 мин.

ЗЛАТАР: Хаџибеговић, Ристовић 2, Ђ. Ракоњац, Ајановић 2, Бујишић, Зечевић 3, Вељковић 2, Б. Ракоњац, Џекулић 3, Вуковић 6, Рајић 1, Савић 1, Бојановић 3, Цубовић, Јелић, Маринковић (тренер: Зоран Танасковић)

ОБИЛИЋ: Радовић, Стојић, Ђурашић, Бијелић, Илић, Стојковић, Аничић 6 (4), Биочанин 1, Миљаковић 3, Мирић 1, Милутиновић, Павић 5, Теодоровић 2, Ђорђевић, Ћирић 2, Џамић 1 (тренер: Даниел Петковић).

Играч утакмице: Немања Вуковић (Златар)