Убедљиви ”Витезови”

У прилично прохладној сали у Раковици ”витезови” су дочекали ”кртице” из Лазаревца где су током свих 60. минута били у вођству и тако потпуно заслужено и убедљиво дошли до нових бодова.

izbor9

Од самог почетка играчи Обилића су ушли одлучно и енергично у овај меч знајући да за противника имају доста неугодан састав предвођен са клупе тандемом некадашњих успешних играча Колубаре Владом Драгићевићем и Срђаном Јовановићем. Агресивном игром у одбрани ”витезови” су доста успешно успели да неутралишу искусне Вучићевића, Ненадића и најопаснијег појединца и капитена гостију Митровића, па је тако након десет минута резултат гласио 6:2. Истовремено у нападу домаћини су овог пута прилично подесили нишане па су са свих позиција постизали голове и увећавали своју предност (12:6 – 20. мин, 16:9 – 27. мин), при чему је искусни Стојић ”скинуо” гостима два седмерца. У самом финишу полувремена Лазаревчани су дошли до резултата који им је давао некакву наду да у наставку покушају да изненаде ”витезове” (17:12).

izbor10

Међутим, и друго полувреме почели су домаћини одлучно и ефикасно, па су први пут увећали своју предност на максималних 24:16 (40. мин) када се у стрелце уписао и голман Радовић. Али упорни гости не истичу белу заставу и преко најбољег појединца у својим редовима Митровића, продорног Радојичића и ”пеналџије” Вучићевића успевају да озбиљно припрете ”витезовима” (24:21 – 46. мин). Након узетог ТА од стране тренера Петковића, предвођени прецизним Павићем, домаћини поново контролишу игру, и резултат, и опет долазе до највеће предности на утакмици (33:25 – 57. мин), да би гости са неколико погодака у самом финишу сусрета избегли превисок пораз.

izbor1

Обзиром на искрсле проблеме пред ову утакмицу са терминима за тренинге и некомплетним саставом, ова победа ће ”витезовима” несумњиво бити добар

стимуланс пред гостовање наредног викенда актуелном лидеру на табели екипи Мокре Горе из Зубиног Потока на Косову.

izbor4

izbor7

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”КОЛУБАРА” 34 : 28 ( 17 : 12 )

Сала: СЦ ”Раковица”.
Гледалаца: 100.
Судије: Иван Мандић (Петроварадин) – Немања Ковачић (Ветерник)
Седмерци: Обилић 4 (3) Колубара 9 (6).
Искључења: Обилић 12 мин Колубара 6 мин.

ОБИЛИЋ: Радовић, Стојић, Ђурашић, Павић 8, Бијелић 3, Биочанин 3, Миљаковић 2, Мирић 1, Милутиновић 2, Огњановић, Теодоровић 2, Ђорђевић, Ћирић 8 (3), Џамић 5 (тренер: Данијел Петковић).

КОЛУБАРА: Ђукић, Солујић, Радојичић 6, Крупниковић, Тривић, Вучићевић 7 (5), Милошевић, Ненадић, Давидовић 1, Мартиновић, Настић, Радовановић 4, Трмчић, Петровић 3 (1), Николић, Митровић 7 (тренер: Владимир Драгићевић).

Играч утакмице: Слободан Павић (Обилић)