Витезови посрнули на Косову

Први пут, од како се заједно такмиче са екипом из Зубиног Потока, ”витезови” су се са Косова вратили празних руку. Овог пута домаћин су оправдали своју лидерску позицију, мада су по развоју догађаја у већем делу утакмице гости били потпуно равноправан, а у неким њеним деловима и бољи партнер.

Првих 30. минута овог дерби сусрета присутни љубитељи рукомета, не само из Зубиног Потока већ и других српских места на Косову, могли су да узивају у игри два надахнута ривала, где су видели све оно што краси ову игру. Кретање резултата у овом периоду утакмице, који се више пута мењао у корист једног од ривала са минималном предношћу (1:2 – 2.мин, 6:5 – 4.мин, 10:9 – 19.мин, 11:11 – 22.мин, 13:14 – 27.мин, 15:15 – 29.мин) најбоље илуструје оно шта се дешавало на паркету. По статистичким показатељима ово је било најбоље одиграних 30. минута ”витезова” у овој сезони, и са бољим учинком голмана, сигурно да су на одмор требали да оду са резултатском позитивом од неколико голова.

И почетак другог дела сусрета наставио се онако како се играло у његовом првом периоду (16:17 – 31.мин, 19:18 – 38.мин, 22:20 – 43.мин) стим што су сада и голмани ”витезова” показали своје квалитете. Јак темпо, пре свега беспоштедна борба у одбрани на обе стране, донео је пад у концентрацији гостију код реализације нових израђених прилика, па је тако од 43 до 52. минута (25:20) мрежа домаћина остала нетакнута. На основу даљих догађања испоставило се да је управо наведени ”празан ход” гостију у том периоду утакмице био пресудан за њен коначан исход, те да је кончна головна разлика у корист домаћина ипак превисока за оно што су обе екипе приказале током свих 60. минута.

У правој спортској атмосфери, бодрени током целог сусрета од својих присталица, сигурно да ће домаћини тешко препустити бодове неком наредном ривалу, а по приказаној игри закључак свих познаваоца рукомета је да су оба ривала оправдали своје аспирације за највиши пласман.

РК ”МОКРА ГОРА” – РК ”ОБИЛИЋ” 31 : 26 (16 : 16)

Сала: СРЦ ”Мокра Гора”
Гледалаца: 600.
Судије: Бранка Марић (Панчево) – Зорица Машић (Зрењанин)
Седмерци: Мокра Гора 6 (4) Обилић 1 (1).
Искључења: Мокра Гора 8 мин Обилић 10 мин.

МОКРА ГОРА Кошанин, Поповић, Милић 3, Бишевац 10 (4), Божовић 2, Томовић, Радичевић, Станковић 5, Гашић, Ђукић 2, Рачић 1, Касаловић, Алексић 1, Симовић, Утвић, Николић 7 (тренер Недељко Вучковић).

ОБИЛИЋ Радовић, Стојић, Крстић, Бијелић 2, Аничић 6 (1), Биочанин 1, Ђорђевић, Миљаковић 3, Мирић 2, Павић 2, Теодоровић, Милутиновић, Ћирић 8, Џамић 2 (тренер Даниел Петковић)

Играч утакмице: Бранислав Станковић (Мокра Гора)