Опуштено до бодова

”Витезови” су у 5. колу угостили подмлађени састав из Прокупља, и могло би се слободно рећи и превише комотно одиграли утакмицу чији се крајњи исход знао и пре њеног почетка. Због свега тога су присутни љубитељи рукомета мало тога лепог могли да виде од онога што краси овај спорт.

Првих 10. минута (5:3) протекло је у покушајима гостију да колико толико контролишу резултат, у чему су имали приличну ”помоћ” домаћина, посебно у нападачкој фази игре. У том периоду, а и касније, вредно је истаћи успешне одбране капитена домаћих Радовића, односно ефикасног Стефановића код гостију. Како је време одмицало, тако се увећавала предност ”витезова” (8:4 – 15.мин, 12:5 – 21.мин,) да би онда необјашњиво дошло да застоја у њиховој игри, па упорни гости долазе до подношљивог заостатка (13:9 – 26.мин). У преосталом времену, опет захваљујући расположеном Радовићу, домаћини одлазе на одмор са 7 голова вишка (16:9).

Са неколико измена у односу на стартну поставу, покушао је тренер Петковић у наставку сусрета да размрда своју екипу на течнију и прецизнију игру, у чему је само делимично успео. Додуше, како је време одмицало гости су све више губили лопте на разне начине, па су домаћини то повремено знали да искористе и материјализују своју предност (20:10 – 34.мин, 25:13 – 41.мин). и поред тога мало је било на овој утакмици расположених играча у редовима ”витезова” да се наметну својом игром у континуитету. Грешило се и промашивало, баш онолико колико су то чинили и гости, па је отуда и предност остајала углавном иста (26:16 – 47.мин). Након максималне предности од 30:16 (51.мин) за очекивати је било да у преосталом времену домаћин покаже оправданост фаворита и сусрет окончају на убедљивији начин, међутим и поред нових измена уследио је нови пад у њиховој игри (33:22 – 57.мин) и закључак многих присутних да је једва дочекан звук сирене за крај, од играча обе екипе, ове не баш успеле рукометне представе.

Следи гостовање на ”врућем” терену у Новом Пазару где ће ”витезови” бити на великим искушењима у односу на оно што су приказали на овој утакмици.

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”ТОПЛИЧАНИН”  35 : 23  ( 16 : 9 )

Сала:   СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца:  200.
Судије:  Бранко Радаковић (Нови  Сад) – Никола Бакмаз (Нови  Сад).
Седмерци:  Обилић 3 (3)  Топличанин 3 (2).
Искључења:  Обилић  10 мин  Топличанин 0 мин.

ОБИЛИЋ: Радовић, Стојић, Радовановић, Бијелић 2, Илић, Аничић 5 (1), Биочанин 3, Миљаковић 2, Мирић, Павић 5, Милутиновић 2, Теодоровић 6, Ћирић 6 (2), Ђорђевић 1, Џамић 3 (тренер: Даниел Петковић).

ТОПЛИЧАНИН: Милан Јовановић, Милосављевић 2, Јовановић 5, Вукадиновић 3, Николић, Милан Маденовић, Стефан Стојановић, Марко Стојановић, Марко Јовановић, Лазар Младеновић 2, Дарко Стошић, Стефановић 9 (2), Ђорђе Стошић 1, Милановић 1 (тренер: Мирослав Ђорђевић).

Играч утакмице:  Стефан  Ћирић  (Обилић)